km/óra
  2024.05.30., csütörtök  •  Janka, Zsanett napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megnyitotta kapuit a karitász tábora

Megnyitotta kapuit a karitász tábora

Megnyitotta kapuit a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász hagyományos nyári napközis tábora Nardán. 8 héten át több száz kisgyermeknek nyújtanak tartalmas időtöltést, segítve így a szülőket is. A 27. alkalommal megszervezett programon idén a Szombathelyen befogadott ukrán menekült családok, valamint Kárpátaljáról érkezett gyermekek is részt vesznek.

 

Közös énekkel várták a nardai plébánia udvarán felállított hatalmas sátorban a résztvevők a tábornyitó szentmisét, amelyet dr. Székely János megyéspüspök mutatott be. Egymás elfogadásáról, a békéről, a szeretetről is szólt a beszédében. Ezek az értékek most még fontosabbá váltak. 


„Egy nagyon fájdalmas korszakban élünk, amikor szinte megbolondult a világ. Hullanak a bombák, emberek százezrei vesztik el otthonukat, emberek milliói aggódnak férjért, testvérért. A háború borzalmai között ez a tábor olyan, mint egy békesziget, nagyon sok gyereknek szeretnénk a nehéz, fájdalmas helyzeten, amit átélnek, egy picikét enyhíteni” – tette hozzá. 


A 27. alkalommal megszervezett, népszerű karitász tábor hetente 150-200 gyermeknek nyújt tartalmas időtöltést. Ezúttal ukrán menekült és kárpátaljai fiatalokat is fogadtak. 


Szkoropádszky Péter, a Szent Panteleimon Karitász vezetője kiemelte, nagy köszönettel tartoznak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak, amely a sokadik segítséget nyújtja számukra ezzel a táborral amellett, hogy már 3-szor látogattak ki adományaikkal Kárpátaljára. Most ők jöhettek el a gyermekeikkel. Azokkal a gyermekekkel, akik nagyon megérzik a háború nehéz pillanatait, percet, most egy kicsit ebből kikapcsolódhatnak.


Csocsó, hatalmas légvár, bungijumping, szerdánként foci, rengeteg játék áll a táborozók rendelkezésére. 


Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója elmondta, igyekeznek minden évben adni valami újat. A trambulinjaik a homokvárunk is megújult, új udvari játékaik vannak, a kézműves csoport is megújult. De a sláger a lovaglás, a lovasíjászat, a kézművesség, a bőrözés, a gyöngyfűzés, ami a gyerekeknek elengedhetetlen.


A programban a gyerekek a liturgiával, a szentmisék menetével és bibliai történetekkel is megismerkedhetnek. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász egész éven át gyűjtötte az adományokat, hogy minél színesebb és tartalmasabb elfoglaltságot kínálhasson a táborozóknak. A nyitónapon mintegy háromszázan vettek részt.


Fotó: Nagy Jácint
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
Programajánló – Szombathely: Food & Music Weekend, gyereknap és magyar hősök napja
A május 25-26-ai hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.
legfrissebbek
Rendőrautónak hajtott Mercedesével, majd elmenekült az ittas sofőr
Szabálytalanul közlekedett az autójával a városban a sofőr, ezért állították meg a rendőrök azt a külföldi rendszámú Mercedest, amely pár pillanattal később nekihajtott az egyik rendőrautónak, majd elrobogott a helyszínről - írja a 112press.
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft.
Az Illés Sport Alapítványt Halmai Gábor kuratóriumi elnök képviselte - adta hírül szerdán honlapján az Illés Akadémia.
Májusban is összeülnek a képviselők
Kilenc napirendi pontot nyilvánosan, további kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők a májusi közgyűlésen. Beszámoló hangzik el az idei út- és járdafelújítási programról, és első alkalommal módosítják az idei költségvetést. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik folyamatosan frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában
Pénzbeli támogatások, önkormányzati bérlakás rendszer, hajléktalan- és idősellátás - szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában hétfőn. A vitát dr. Czeglédy Csaba, a Szociális és Lakás Bizottság elnöke, független képviselőjelölt kezdeményezte, mellette Danka Lajos, a Mi Hazánk polgármester- és képviselőjelöltje, valamint dr. László Győző alpolgármester, az Éljen Szombathely képviselőjelöltje foglalt helyet.
Benke és Krivacsevics távozik a Falcótól
Távozik a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely férfi kosárlabdacsapatától a válogatott Benke Szilárd és Krivacsevics Márkó.