km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Meglőtték Robert Ficót, kórházba kellett szállítani (videó a lövés utáni pillantokról) FRISSÍTVE!

Meglőtték Robert Ficót, kórházba kellett szállítani (videó a lövés utáni pillantokról) FRISSÍTVE!

Robert Fico szlovák miniszterelnököt a kormány handlovái kihelyezett ülése után lőtték meg - adja hírül az Index.

Meglőtték Robert Fico miniszterelnököt a kormány handlovái kihelyezett ülése után, a politikust kórházba szállították – írja a Napunk.sk. A lövések a helyi kultúrház előtt dördültek el, amikor a politikus az emberek közé ment.

Felkerült egy videó az internetre, ami lövöldözés után néhány másodperccel készült, és amelyen az látható, amint a kormányfőt a biztonsági őrök besegítik a kormány limuzinjába, a rendőrség pedig elfogja a támadót.

 

 

A Denník N riportere a helyszínen tartózkodott, az incidenst nem látta, de néhány lövést hallott eldördülni, majd látta, ahogy felvették a földről a miniszterelnököt és a mentőautóba tették.

Sajtóinformációk szerint Robert Ficót a mellkasán és a gyomrán érték a lövések. Úgy tűnt, hogy a kormányfő épp kezet fogott volna valakivel, amikor eldördült három-négy lövés. A Denník N-nek nyilatkozó egyik szemtanú látta, amint Fico a földre esik - írta meg az Index.

Úgy tudni, több lövés is eldördült, a támadót elfogták. A kihelyezett kormányülést a nyitrabányai kultúrházban tartották, az épületet evakuálták. 

A plus7dni azt írja, Ficót a mellkasán és a gyomrán lőtték meg. A portál szerint egy ember azt kiabálta: "Robo, gyere ide", úgy tűnt, mintha kezet akart volna fogni a miniszterelnökkel, majd eldördültek a lövések. 

Matej Neumann, a belügyminisztérium szóvivője is megerősítette a merénylet hírét, írja az Aktuality. A portál szerint az épület előtt néhány ember várakozott. Fico előtt más kormánytagok is kimentek az épületből, nekik nem esett bajuk. Három minisztert evakuáltak. Daniel Vražda újságíró arról számolt be, hogy 3-4 lövés dördült el, látta ahogy Ficót felemelték a földről. Ficót mentőhelikopterrel szállították kórházba. 

A DenníkN azt írja, a szemtanúk szerint akkor lőtték meg a miniszterelnököt, amikor a kormányülés után odament az emberekhez, Fico a földre zuhant. 

Ľuboš Blaha (Smer), a parlament alelnöke a parlament ülésén megerősítette, hogy kormány kihelyezett ülését követően meglőtték Ficót, majd és meghatározatlan időre berekesztette az ülést, írja a TASR. 

 

 

Fotó: Facebook

 

 

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Irokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.