km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Meghalt Gina Lollobrigida, 95 éves volt

Meghalt Gina Lollobrigida, 95 éves volt

95 éves korában meghalt Gina Lollobrigida, olasz színész, énekes. A Lollo néven ismert színésznő az 1950-es évek egyik legnépszerűbb olasz filmsztárja volt – írja a Telex.

 

Lollobrigida az 1950-es években mediterrán szexszimbólumként vált híressé, később, miután kilépett a filmes világból fotósként és szobrászként is tevékenykedett. Hollywoodban a korszak legnagyobb sztárjaival is együtt dolgozott, Európában pedig olyan rendezők filmjeiben jelent meg mint Vittorio De Sica, Mario Monicelli és Pietro Germi.


A színésznő már fiatalon kitűnt szépségével, 1947-ben elnyerte a Miss Róma címet, a Miss Italia versenyen pedig harmadik lett. Leghíresebb filmjei közé tartoznak többek közt a Királylány a feleségem, Az éjszaka szépei és az Afrika kincsei. A Jó estét Mrs. Campbellért 1968-ban Golden Globe-díjra jelölték, ahogy 1985-ben a Falcon Crest című tévésorozatért is.


Lollobrigida számos díj és kitüntetés birtokosa volt: a Firenzei Művészeti Akadémia – harmadik nőként – tiszteletbeli tagjai közé választotta.

 

Fotó: Wikipédia

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.