km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megázott a triplaesőben a Szolnok, magabiztos Falco-győzelem a rangadón

Megázott a triplaesőben a Szolnok, magabiztos Falco-győzelem a rangadón

A szombathelyiek 69-84-es sikert arattak az Olaj otthonában az esztendő első mérkőzésén.

 

SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ - FALCO KC VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 69-84 (15-23, 13-25, 25-12, 16-24)

Szolnoki Olajbányász: Solano 12/6, Pongó 3/3, Cummings 10/3,Subotic 8, Taiwo 2. Cserék: Badzim 6, Kovács -, Zsiros -, Pallai -, Rudner 7/6, Cakarun 21

Edző: Gasper Potocnik

Falco KC Volvo Autó Szombathely: Váradi 2,Somogyi 22/15, Benke 21/15, Golomán 2,Keller 8. Cserék: Clark 8/6, Kovács B. 11/9, Perl 9, Barac 1

Edző: Milos Konakov

 

Igazi szuperrangadóval indult a 2022-es esztendő a bajnoki címvédő, immárom Falco Volvo Alpok Autó Szombathely néven szereplő szombathelyi kosárlabdacsapat számára. Milos Konakov fiai az év első mérkőzésén a tavalyi ezüstérmes Szolnok otthonába látogattak, a cél pedig nem volt más, mint hogy az együttes visszatérjen a győzelmi ösvényre. A találkozó abból a szempontból is izgalmasnak ígérkezett, hogy a bajnokságban átlagban ez a két csapat kapta a legkevesebb pontot.

 

Solano-kosárral indult a mérkőzés, majd Golomán révén érkezett a sötétmezesek válasza. A szolnoki légiós második kísérlete már nem talált utat a gyűrűbe, de Golomán sem tudta gyarapítani pontjainak számát. Ezúttal is nagy hangsúlyt fektettek a felek a védekezésre, igyekeztek hibára késztetni a másik csapatot. Taiwo zsákolása kimaradt, a vendégek is pontatlanok voltak, több, mint három perc alatt mindössze hat pont született (4-2). Taiwo kosarára Somogyi egy triplával felelt, hosszú pontcsendet tört meg a Falco válogatott játékosa. Solano sem akart kimaradni a jóból, ő is triplát hintett, a negyed derekán 9-5 állt az eredményjelző táblán. Golomán büntetői kimaradtak, de Somogyi így is gondoskodott szombathelyi pontokról, 9-8-ra módosítva az állást. Elkapta a fonalat a Falco, a pályára lépő Kovács Benedek is eredményes volt kintről, ezzel pedig már a Konakov-legénységnél volt az előny (9-11). Cakarun duplájára Benke és Clark is hármassal válaszolt, 11-17-nél pedig időt kért Gasper Potocnik. Igazi triplazuhataggal rukkolt elő a Falco, a Szolnok pedig Cakarun ziccerével próbált kapaszkodni (13-20). A játékrész vége mindkét oldalon tartogatott még kosarat, 15-23 volt az állás az első tíz perc után. 

 

Cakarun tartotta a lelket a Tisza-partaikban, majd a változatosság kedvéért egymás után két vendég triplát lehetett feljegyezni, Somogyi Ádám egészen kiváló formában kosárlabdázott (19-29). A folytatásban nem igazán jöttek a pontok egyik oldalon sem, kimaradt büntetők, eladott labdák jellemezték az összecsapást. Cummingst triplakísérlet közben faultolta Golomán, a hazaiak légiósa pedig mindhárom büntetőjét bedobta (22-29). Milos Konakov időt kért, Benke triplát dobott, ismét tízra duzzadt a differencia (22-32). Folyamatosan futnia kellett az eredmény után a szolnokiaknak, de a Falconak mindenre volt válasza, amely továbbra is ellenállhatatlanul szórta a hárompontosokat. 24-35-nél Gasper Potocnik hívta magához övéit, de nem volt ellenszere a házigazdának, 24-39-re meglépett a címvédő. Felváltva estek a kosarak, a különbség nem csökkent, sőt, mi több, 26-46-nál már húsz pont volt közte. A félidő végén még Keller zsákolt egyet, 28-48-as eredménnyel mentek pihenni a csapatok. 

 

Rudner saroktriplájával vette kezdetét a harmadik etap, majd egy szombathelyi eladott labda után Rudner büntetőzhetett (32-48). Váradi kosara utána Badzim is beköszönt, Solano révén pedig tovább zárkózott a Szolnok. 39-50-nél időt is kért Milos Konakov, de magára találtak a hazaiak és hét pontra kapaszkodtak vissza (43-50). Benke pontjai nagyon fontos pillanatban érkeztek szombathelyi szempontból, némi közjáték után viszont ismét a Szolnok kosarai következtek (47-54). Felváltva estek a kosarak, a kritikus pillanatokban ezúttal Keller lépett elő vezérré, nem tudott egy kosárra zárkózni a hazai gárda. A záró felvonás előtt hét pont volt a sárga-feketék előnye, 53-60 állt ekkor az eredményjelzőn. 

 

Cummingsé volt a negyedik negyed első kosara, majd Golomán dobta túl a gyűrűt. Óriási csata folyt a pályán, minden egyes labdáért, minden egyes pontért nagyon megküzdöttek a felek. 57-60-nál nem remegett meg Perl keze, mindkét büntetője a helyére került, majd Somogyi is dobhatott kettőt (57-63). Subotic hármasa kimaradt, Somogyi ezt meg is büntette, Gasper Potocnik pedig ismét az időkérés mellett döntött. Egyre sietősebb lett az Olajnak, nem tudták kosárral befejezni az akciókat, Benke viszont egy újabb triplával vétette észre magát. 62-71-nél Cakarun csinált egy 2+1-et, de Benke ismét kintről köszönt be. A Falco 11-ese nagyon elkapta a fonalat, Pongó hármasára is triplával felelt, a szombathelyiek pedig koncentráltabbak maradtak a végére és 69-84-es győzelmet arattak.

 

A vasiak legközelebb szombaton lépnek pályára, a csapat a Sopron otthonába látogat.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.