km/óra
  2024.02.24., szombat  •  Szőkőnap napja
Megállíthatatlan a Falco, a listavezető Alba után a harmadik Szolnokot is legyőzte a Konakov-legénység!

Megállíthatatlan a Falco, a listavezető Alba után a harmadik Szolnokot is legyőzte a Konakov-legénység!

A sárga-feketék végig kézben tartva a mérkőzést rendkívül magabiztos, 85-69-es diadalt arattak.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./A 10. FORDULÓ

NHSZ-SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 69-85 (22-21, 14-23, 14-19, 19-22)

Szolnok: Clay 7, Little 12, Pallai 5/3, Thomas 9/3, Wiggins 8. Csere: Pongó Má. 3/3, Lukács 9/3, Arabo -, Eads 14, Rudner 2, Révész -.

Edző: Miodrag Rajkovic

Falco: Pot 13, Tanoh Dez 2, Benke 7/3, Tiby 14/6, Keller 10/3. Csere: Verasztó -, Jordano 6/6, Krivacevic 6, Takács -, Barac 4, Pongó Ma. 8/6, Perl 15/3.

Edző: Milos Konakov

 

Kemény hét zárásaként érkezett Szolnokra a Falco kosárlabdacsapata, amely pár nappal az Alba elleni csúcsrangadó után már a szintén dobogós Tisza-partiak otthonában játszott derbit.

 

Pot büntetőivel vette kezdetét a mérkőzés, Keller ziccerrel jelentkezett, Benke tempója hullott a gyűrűbe - írja a bb1.hu tudósítása. Lukács büntetőivel 3 és fél perc után a Szolnok is feliratkozott az eredményjelzőre, Pot csinált 2+1-et, majd kisvártatva Clay volt pontos a vonalról, háromszor. Tiby dolgozta meg Lukácsot, Little Benkét verte meg, Barac két büntetője után Little egy tempót süllyesztett el (9-13). Perl ziccerezett, Eads válaszolt, aztán egy 2+1-et is bemutatott, Pongó Marcell tört be remekül. Tanoh Dez szerezte meg első pontjait, Thomas talált be kintről, Rudner egyenlített. Perl tempója után Pongó Máté dudaszós triplája zárta a negyedet, az első etapot követően 22-21-re vezetett a Szolnok. 

 

Krivacevic dobott akrobatikus ziccert, Lukács felelt azonnal a túloldalon, Thomas értékesítette büntetőit. Pongó dobott nagy hármast, majd Krivacevicet is megtalálta a festékben, Miodrag Rajkovics időt kért. Jordano hármasával folytatódott a játék, Wiggins egy pontot a vonalon hagyott, Jordano megint nem hibázott távolról, így az Olaj időt kért (29-34). Clay küldte helyére a büntetőit, Tiby zsákolt, Pot is hibátlan volt a vonalról, Eads kosara után kért időt Milos Konakov. Keller zsákolt, Pallai szórt egy hármast, de Keller azonnal visszadobta ezt. A félidőt Tiby kosara zárta, így 8 pontos előnnyel vonult a szünetre a Falco, 36-44 volt ekkor az állás. 

 

Eads nevéhez fűződtek a félidő első pontjai, Tiby talált be a sarokból, Pot dobott könnyű ziccert. Keller bedobott büntetője után technikait kapott, Eads dobta be a megítélt büntetőt, Perl tempója ért célt (39-52). Little fejezett be szépen egy akciót Benke mellett, Tiby két büntetőt dobott, Benke is, Lukács a sarokból volt pontos. Tiby válaszolt, Perl kosarával már 17 pont volt a differencia. Krivacevic dolgozott meg keményen két pontért a festékben, majd Lukács zsákolt. A negyed utolsó pontjait Thomas szerezte, három felvonás után 50-63 állt az eredményjelző táblán.

 

Keller tett a helyére két büntetőt, Little tört be nagyszerűen, Eads dobta át Benkét. Little büntetőivel jött be 10 pont alá az Olaj, Barac tett fel könnyű ziccert, Pot két büntetővel növelte tovább a differenciát. Wiggins szerzett két pontot, Eads Keller felett süllyesztett el egy tempót, Benke szórt egy triplát. Wiggins dolgozott nagyszerűen Keller mellett, Pot mutatott be egy 2+1-et, Little és Clay kosara után kért időt Konakov (66-75). Perl talált be távolról, Wiggins egy pontot a vonalon hagyott, Perl viszont nem hibázott. Pongó hármasa gyakorlatilag lezárta a lényegi kérdéseket, így a Falco az Alba után, a Szolnokot is legyőzte, az összecsapás 69-85-ös szombathelyi sikerrel ért véget. 

 

Milos Konakov együttesére a következő játéknapon is igazi presztízscsata vár, december 10-én, vasárnap 19 órás kezdettel a ZTE gárdáját fogadja a Falco.69-85

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak