km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Mátyus: Miért ne ejthetnénk ki a Honvédot?

Mátyus: Miért ne ejthetnénk ki a Honvédot?

A hétvégi, Csákvár elleni bajnoki győzelem után komoly feladat vár a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatára, amely a Budapest Honvéd együttesét fogadja a Rohonci úton a Magyar Kupa 9. fordulójának visszavágóján. Az első mérkőzésen a Hali remekül helytállt, 1-0-ra kapott ki az NB I-es ellenfelétől.

A zöld-fehérek vezetőedzője, Mátyus János is egyetért abban, hogy párharc még nem lefutott. 


- Alaphelyzetben azt gondolom, hogy ez a kupaküzdelem nem a legjobbkor jön nekünk, hiszen rengeteg más teendőnk lenne – kezdte Mátyus. - Viszont sportemberként nem tehetjük meg, hogy ne maximális odaadással, koncentrációval játszunk. Nem tehetjük meg a klubbal, a szurkolóinkkal, a vezetőinkkel, illetve magunkkal szemben sem. Nem biztos, hogy a Haladás lesz a kupagyőztes, de ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy kiüssük a Honvédot. Teljes elánnal fogunk játszani. Az első mérkőzésen az volt a célunk, hogy a visszavágónak még legyen tétje. Az ország egyik legjobb csapatával fogunk találkozni, egy nagyszerű klubbal, de hazai pályán miért ne ejthetnénk ki. Az eltiltott Jagodicson és Szekéren kívül mindenki hadra fogható – mondta honlapunknak a Hali trénere. 


A zöld-fehérek télen szerződtetett támadója, a szombathelyi születésű Rácz Ferenc is hisz a Haladás  továbbjutásában. 


- Továbbra sem mi vagyunk az esélyesek, nem kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Azonban ha nem hinnénk abban, hogy van esélyünk továbbjutni, akkor nem mennénk ki a pályára. Nem feltartott kezekkel fogunk játszani, ezt az egész csapat nevében megígérhetem. Megteszünk mindent, hogy meglepetést okozzunk. Egy ilyen helyzetben lévő csapatnak minden jó eredmény löketet ad. A fővárosi mérkőzésen sem rajtunk volt a nyomás, és most sem rajtunk lesz, hiszen a párharc esélyese a Honvéd. Ebből akár még jól is kijöhetünk. Az előzetes esélyek ellenére mindent megteszünk azért, hogy meglepetést okozzunk. A kispestieken is múlik, hogy ez mire lesz elég – fogalmazott Rácz.


A Budapest Honvéd az OTP Bank Liga előző fordulójában Davide Lanzafame góljával 1-0-ra verték a Kaposvárt, de az olasz csatárt az odavágó utáni balhéja miatt eltiltotta az MLSZ, így Szombathelyen biztosan nem lép pályára. 

Karda Gergő
Borítókép: Gólöröm a Csálvár ellen  Fotó: Mészáros D. Zsolt 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.