km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Második alkalommal szervezett Szombathely városi nagytakarítást

Második alkalommal szervezett Szombathely városi nagytakarítást

Városszerte 29 helyszínen szedték össze ma a szemetet az önkormányzati szférához tartozó intézmények munkatársai, civil szervezetek, önkéntesek. A városi nagytakarítás célja, hogy közösen óvjuk környezetünket. A közgyűlése 2020-ben döntött a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! elnevezésű szemléletformáló akció elindításáról.

 

Rövid eligazítás, majd a kesztyű- és a zsákosztás. Így indult az idei városi nagytakarítás. A Nagykar utcai parkban Weöres Sándor szobránál kezdték a szemétszedést a színház, a bábszínház és a szimfonikus zenekar munkatársai.


Prikazovits Ferenc, a Mesebolt Bábszínház igazgatóhelyettese az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy mivel ők is ebben a városban élnek, fontos nekik, hogy rend, tisztaság legyen, hogy jó legyen kimenni az utcára. Azt gondolja, hogy a színháznak az is feladata, hogy példát mutasson ebben is, nem csak abban, hogy igényes előadásokat állítson színpadra és mutasson meg a közönségnek, úgyhogy a bábszínház ahogy tavaly is, úgy most is teljes létszámmal itt van.


Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház színésze tavaly nem tudott részt venni az akción, de mivel a közösségi oldalon lelkes környezetvédő, erkölcsi kérdés volt nála, hogy ne csak beszéljen róla, hanem tegyen is azért, hogy a lehető legkevésbé legyen szemetes a város. Bízik abban, hogy hosszú távon egyre kevesebb ilyen akcióra lesz szükség.


A Vigyázzunk együtt Szombathelyre! szemléletformáló program elindításáról még 2020-ban döntött a közgyűlés, egyhangúlag. Ennek folytatásaként ezen a napon 29 helyszínen gyűjtötték össze főként az önkormányzati cégek, intézmények munkatársai.


Horváth Soma alpolgármester kiemelte, felhívják a város lakóinak a figyelmét arra, hogy nagyon sokat költ a város, hogy tisztán tartsa a zöld területeket, az utakat, a járdákat. 


„Közel 100 ember dolgozik azért, hogy minden nap úgy keljünk fel, hogy tiszta városban ébredjünk, de néha nekünk is kell tennünk azért, hogy vigyázzunk együtt Szombathelyre. A szemeteseket használjuk és tegyünk a környezetünkért, hogy fenntartható legyen Szombathely” – fogalmazott. 


A szemétszedéshez bárki csatlakozhatott ezen a napon. A Vigyázzunk együtt Szombathelyre! akció teleszedett zsákjainak elszállításáról is gondoskodott a város. 

 

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak