km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Már végeztek a fertőtlenítéssel az egyetem nagy részében

Már végeztek a fertőtlenítéssel az egyetem nagy részében

Fertőtlenítő takarítást végeznek az egyetem Berzsenyi téri D-épületében, ezért az ma zárva tartott – olvasható az egyetem facebook-oldalán. Erre azért volt szükség, mivel itt dolgozott az a nő, akit vasárnap koronavírus-fertőzés gyanújával kórházba szállítottak.

 

Mint ahogy a sajtóban megjelent, vasárnapra hétre emelkedett az országban koronavírus fertőzéssel diagnosztizáltak száma. Közöttük van az a debreceni nő, akinek a testvére Vas megyei. A két asszony a lappangási idő alatt találkozott egymással.


A nő az egyetem D–épületének második emeletét bérlő nevelési tanácsadó egyik munkatársa, akit vasárnap koronavírus-fertőzés gyanújával kórházba szállítottak (a járványügyi protokoll szerint) Budapestre kivizsgálásra. Róla legkésőbb kedden derül ki minden kétséget kizáróan, hogy megfertőződött-e a vírussal.


Bár az egyetem által megkérdezett járványügyi szakember véleménye szerint a vírus a jelenlegi ismeretek szerint tárgyakon legfeljebb órákig marad életben, az intézmény úgy döntött, a Berzsenyi téri épületet elővigyázatosságból március 9-ére bezárta és fertőtlenítő takarítást végeztet el benne.


A D–épületben nem folyik tanítás az egyetemisták számára, a második és negyedik emeletek egy részét bérlők foglalják el.


Hétfő délutánra a takarítók végeztek az épület bejáratának, közlekedőinek, aulájának, lépcsőházának, vagyis közös tereinek fertőtlenítésével, így az részlegesen kinyitott. Kedden a nevelési tanácsadó által bérelt helyiségeket is fertőtlenítik.


A D–épületben szerdára áll helyre a megszokott rend.

 

Fotó: ELTE SEK Facebook-oldal
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.