km/óra
  2022.12.02., péntek  •  Melinda, Vivien napja
Májusban is összeül a város képviselő-testülete

Májusban is összeül a város képviselő-testülete

Újabb iparterület értékesítésére ír ki pályázatot az önkormányzat; módosítják az idei költségvetést; felerészben átvállalja a város egy magánberuházásban épült út felújítási költségeit - többek között erről is tárgyal májusi rendes ülésén a város képviselő-testülete. 14 napirendet nyilvánosan, kettőt zárt ülésen vitatnak meg. A csütörtökön 9 órakor kezdődő közgyűlést élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán, Facebook-oldalán és honlapunkon is.

 

Az önkormányzat aláíróként csatlakozik az Egyesült Királyság kezdeményezéséhez, mi szerint járműflottájának károsanyag-kibocsátását 2035-re nullára csökkenti. 


A sok jelentkező miatt emelik a felvehető gyerekek létszámát a Játéksziget, a Margaréta és a Weöres Sándor Óvodában. 


Beszámoló hangzik el Szombathely közbiztonsági helyzetéről. Megalkotják a város 2021. évi zárszámadási rendeletét, és döntenek a tavalyi maradvány elszámolásáról. 


640 millió forint többletet hoztak át az előző évről, ebből költenek többek közt a járdafelújítási programra és közétkeztetésre. Ennek megfelelően módosítják az idei költségvetést. Tárgyalják önkormányzati cégek tavalyi beszámolóját. 


Kiírják a pályázatot egy újabb, 7 hektáros iparterület értékesítésére mintegy 350 millió forintértékben. A tervek szerint év végéig összesen 2 milliárd forintért ad el területeket a város az Északi Iparterületen. 


Az önkormányzat tulajdonába kívánja venni a Fadrusz János utcát. Az út nem az engedélyezett pályaszerkezettel épült meg 2003-ban, mára annyira tönkrement, hogy muszáj helyreállítani. A 390 méter hosszú szakasz 76 millió forintba kerül, ennek felét állja a város. 


A lakás- és üzlettulajdonosok többsége támogatja, hogy a Gyöngyösparti sétányt Wagner Andrásról nevezzék el, erről is határoz a közgyűlés. Döntenek városvezetők illetményének emeléséről is, amit törvény ír elő. Dr. Nemény András polgármester a különbözetet jótékony célra, önkormányzati feladatok finanszírozására és egyéb közcélra fordítja, ahogy az alpolgármesterek is. Zárt ülésen óvodavezetők megbízásáról döntenek, és meg nem erősített információk szerint a SZOVA vezérigazgatói posztján is változás lesz.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
A Bolyai nyerte a Gólyaavatót
A szombathelyi Városi Diákönkormányzat (VDÖK) kedden rendezte meg a városi Gólyaavatót: az Agora Művelődési és Sportházban kilenc iskola diákjai vetélkedtek egymással. A jó hangulatú programot Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester nyitotta meg. A versenyen végül a Bolyai csapata végzett az első helyen.
Európa tetején a felnőttek között - interjú Szmolek Emánuel Kick-box versenyzővel
Szmolek Emánuel junior Európa-bajnokként, junior világbajnokként, valamint felnőtt világbajnokként utazhatott Törökországba a Felnőtt és Master Class Kick-box Európa-bajnokságra. A Controll SE kiválósága fantasztikusan versenyzett a kontinensviadalon, mindkét szabályrendszerben a döntőbe jutott és light-contact kategóriában arany, míg a kick-light mezőnyében ezüstérmet szerzett.
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
legfrissebbek
Több mint hetven iskola, majdnem hétszáz tanár tiltakozik a tanárkirúgások ellen
Pénteken délben megközelítőleg ezren, diákok és szülők vegyesen gyülekeztek a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előtt, hogy így tiltakozzanak az iskola tanárainak kirúgása ellen.
Kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is
Az unió első számú termelője Olaszország, ahol 10 százalékkal csökkenhet a termés.
Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen
Az ügynek 25 sértettje van, akik többnyire iskolás gyerekek.
Fizetős lesz a szombathelyi Hunyadi úti Lidl parkolója
Egy óra várakozás után 1500, két óra után 2500 forintot fizettet az áruház, de ezzel az összeggel már egész napra itt maradhat az autó.
22 évvel ezelőtti emberölés gyanúsítottjait fogták el - Diszkóban megvert fiatal került a sínekre
Az esetet 2000-ben balesetként kezelték és az ügyet lezárták. 22 évvel később azonban hangos dörömbölésre ébredt két olyan férfi, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy diszkó biztonsági őreként megverték és megölték a síneken megtalált fiatalt.