km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
Májusban is összeül a város képviselő-testülete

Májusban is összeül a város képviselő-testülete

Újabb iparterület értékesítésére ír ki pályázatot az önkormányzat; módosítják az idei költségvetést; felerészben átvállalja a város egy magánberuházásban épült út felújítási költségeit - többek között erről is tárgyal májusi rendes ülésén a város képviselő-testülete. 14 napirendet nyilvánosan, kettőt zárt ülésen vitatnak meg. A csütörtökön 9 órakor kezdődő közgyűlést élőben követhetik a Szombathelyi Televízió műsorán, Facebook-oldalán és honlapunkon is.

 

Az önkormányzat aláíróként csatlakozik az Egyesült Királyság kezdeményezéséhez, mi szerint járműflottájának károsanyag-kibocsátását 2035-re nullára csökkenti. 


A sok jelentkező miatt emelik a felvehető gyerekek létszámát a Játéksziget, a Margaréta és a Weöres Sándor Óvodában. 


Beszámoló hangzik el Szombathely közbiztonsági helyzetéről. Megalkotják a város 2021. évi zárszámadási rendeletét, és döntenek a tavalyi maradvány elszámolásáról. 


640 millió forint többletet hoztak át az előző évről, ebből költenek többek közt a járdafelújítási programra és közétkeztetésre. Ennek megfelelően módosítják az idei költségvetést. Tárgyalják önkormányzati cégek tavalyi beszámolóját. 


Kiírják a pályázatot egy újabb, 7 hektáros iparterület értékesítésére mintegy 350 millió forintértékben. A tervek szerint év végéig összesen 2 milliárd forintért ad el területeket a város az Északi Iparterületen. 


Az önkormányzat tulajdonába kívánja venni a Fadrusz János utcát. Az út nem az engedélyezett pályaszerkezettel épült meg 2003-ban, mára annyira tönkrement, hogy muszáj helyreállítani. A 390 méter hosszú szakasz 76 millió forintba kerül, ennek felét állja a város. 


A lakás- és üzlettulajdonosok többsége támogatja, hogy a Gyöngyösparti sétányt Wagner Andrásról nevezzék el, erről is határoz a közgyűlés. Döntenek városvezetők illetményének emeléséről is, amit törvény ír elő. Dr. Nemény András polgármester a különbözetet jótékony célra, önkormányzati feladatok finanszírozására és egyéb közcélra fordítja, ahogy az alpolgármesterek is. Zárt ülésen óvodavezetők megbízásáról döntenek, és meg nem erősített információk szerint a SZOVA vezérigazgatói posztján is változás lesz.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak