km/óra
  2024.02.22., csütörtök  •  Gerzson napja
Lemondásra szólítja fel a PDSZ Pintér Sándort

Lemondásra szólítja fel a PDSZ Pintér Sándort

A pedagógus-szakszervezet önálló oktatási tárca felállítását követeli, az élén hozzáértő oktatási szakemberrel - írja a HVG.

A pénteki „köznevelési konzultáció” után nyílt levelet írt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Pintér Sándor belügyminiszternek. Ebben azt írták: az érdekképviselet

Rendkívüli Kongresszusa 2022. december 17-ei határozatában felszólítja Önt, hogy mondjon le tisztségéről a közoktatásban való teljes járatlansága és alkalmatlansága miatt”.


A PDSZ továbbra is önálló oktatási minisztérium felállítását követeli, és azt, hogy annak „élén hozzáértő oktatási szakember legyen. Az oktatáshoz értő, elhivatott szakemberre van szükség ahhoz, hogy a XXI. század kihívásaihoz alkalmazkodni képes iskolák álljanak a tanulók és a szülők rendelkezésére – bennük társadalmilag anyagilag megbecsült, maximális szakmai támogatással segített pedagógusokkal. Ön saját bevallása szerint az oktatáshoz nem ért – a mi véleményünk szerint az oktatásirányításhoz sem. Bizonyítják ezt az Ön által összehívott – hamisan – konzultációnak nevezett eseményen elhangzottak” – írták - a teljes cikk a HVG-n olvasható.

Fotó:Telex

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak