km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Látogatás a a segélyhívó szombathelyi Hívásfogadó Központjában

Látogatás a a segélyhívó szombathelyi Hívásfogadó Központjában

A Szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és tagszervezetei is részt vettek a 112-es Egységes Európai Segélyhívó szám napján a segélyhívó szombathelyi Hívásfogadó Központjában, írja a szervezet Facebook-oldala.

A tudósítás szerint: "A nyílt napon előadást tartott Tóth Balázs Szakmai Társelnök a GHB (Gina) kábítószer vagy randidrog néven is ismert anyag veszélyeiről, valamint azt mutatta meg a fiataloknak, hogy hogyan ismerhetik fel a különböző anyagokat, mint például a speedet, az extasy-t, a herbált vagy a kristályt.

Kelemen Krisztián, a KEF Elnöke szemléltető eszközök segítségével beszélt az érdeklődők részére a leggyakrabban használt kábítószerek veszélyeiről.

A nyílt napon a Szombathelyi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai tájékoztatták a résztvevőket az iroda által nyújtott szolgáltatásokról, de kipróbálhatták az érdeklődők a részeg-szemüveget vagy azt is mit érez a szem érzékszerven keresztül egy kábítószer hatása alatt lévő személy egy drogszemüveg segítségével.

A Szombathelyi Áldozatsegítő Központ, a Telehumanitas Szombathelyi Mentalhygienes Egyesület és a Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársai is tájékoztatták az érdeklődőket az igénybe vehető szolgáltatásokról. Az Országos Mentőszolgálat szombathelyi munkatársai pedig az újraélesztést tanították meg a résztvevőknek.

A 112-es Egységes Európai Segélyhívó szám napján műszakonként egy-egy dolgozót elismerésben részesített a szervezet. A nyílt napon közel kétszáz érdeklődő vett részt, köztük több iskolai osztály is, közel 150 fiatalkorú.

Gratulálunk a sikeres rendezvényhez és a a KEF tagszervezetei nevében is köszönjük a lehetőséget és az együttműködést!"

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.