km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
LAPOZÓ: könyvcserepont nyílt a Városháza előtt

LAPOZÓ: könyvcserepont nyílt a Városháza előtt

Szombathely MJV Önkormányzata és a Libri-Bookline Zrt. együttműködési megállapodást kötött, hogy közösen népszerűsítsék a könyveket és az olvasást, ennek során a Városháza előtt átadták Budapest és Győr után Szombathelyen is a LAPOZÓ könyvcserepontot.

 

Az eseményen köszöntőbeszédet mondott Horváth Soma, Szombathely MJV alpolgármestere, illetve Gál Cintia, a Libri-Bookline Zrt. brand managere. A programon részt vettek szombathelyi írónők is, akik könyveiket helyezték el a LAPOZÓ-ban: Németh Krisztina, Náray Mia, Kőszegi-Arbeiter Anita, Marton Emma és Rozán Eszter, gitáron Doma Bence működött közre.


A programon elhangzott: Szombathely önkormányzata és a Bookline számára kiemelten fontos a fenntarthatóság. Ez az elköteleződés vezérelte a LAPOZÓ könyvcserepont ötletét is, amely elősegíteni hívatott a könyvek újrahasznosítását.


Cserepontokként a LAPOZÓK több funkciót is betöltenek:

 

  • itt leadhatjuk a már kiolvasott és épp nem használt könyveinket,
  • ezeket a műveket mások elolvashatják a helyszínen, de ki is kölcsönözhetik azokat,
  • természetesen arra is van mód, hogy megtartsák az olvasók ezeket a könyveket, ebben az esetben csak annyit kérünk, hogy egy-egy könyv leadásával ők is járuljanak hozzá a gyűjtőpont bővüléséhez.


A program nem titkolt célja, hogy a könyvek és a kultúra minél több emberhez eljusson, ezt az üzenetet közvetíti a LAPOZÓ és ez olvasható a programban szereplő könyvekbe pecsételve is: „Ez a könyv ingyenes, közös, és nem szeret olvasatlanul porosodni.”

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.
legfrissebbek
Zártkapus Konferencia Liga mérkőzés volt a Király Sportlétesítményben
Július 11-én az UEFA Európa Konferencia Liga első selejtező körében a belorusz FC Torpedo Belaz Király Gábor komplexumában fogadta a moldáv FC Milsami Orheit. 
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Kánikula: szünetelnek az őrségi túrák
Az Őrségi Nemzeti Park a nagy hőségre tekintettel határozatlan időre felfüggeszti garantált túráit, tájékoztatott a szervezet Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Osztálya.
NVB: Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást
Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást, jelentette be a szavazatok újraszámlálása után Sasvári Róbert, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a testület pénteki ülésén.
Ausztria, Olaszország és Magyaroszág nyugdíjas szervezetei találkoztak Szombathelyen
Ausztriából, Olaszországból és több magyar vármegyéből is érkeztek nyugdíjas szervezeti vezetők az első alkalommal megrendezett Nemzetközi Regionális Idősügyi Fórumra, Szombathelyre. Az eseményen elhangzott: országhatárokon belül és kívül ugyanazok a problémák, ezekre igyekeztek megoldást találni a résztvevők.