km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
LAPOZÓ: könyvcserepont nyílt a Városháza előtt

LAPOZÓ: könyvcserepont nyílt a Városháza előtt

Szombathely MJV Önkormányzata és a Libri-Bookline Zrt. együttműködési megállapodást kötött, hogy közösen népszerűsítsék a könyveket és az olvasást, ennek során a Városháza előtt átadták Budapest és Győr után Szombathelyen is a LAPOZÓ könyvcserepontot.

 

Az eseményen köszöntőbeszédet mondott Horváth Soma, Szombathely MJV alpolgármestere, illetve Gál Cintia, a Libri-Bookline Zrt. brand managere. A programon részt vettek szombathelyi írónők is, akik könyveiket helyezték el a LAPOZÓ-ban: Németh Krisztina, Náray Mia, Kőszegi-Arbeiter Anita, Marton Emma és Rozán Eszter, gitáron Doma Bence működött közre.


A programon elhangzott: Szombathely önkormányzata és a Bookline számára kiemelten fontos a fenntarthatóság. Ez az elköteleződés vezérelte a LAPOZÓ könyvcserepont ötletét is, amely elősegíteni hívatott a könyvek újrahasznosítását.


Cserepontokként a LAPOZÓK több funkciót is betöltenek:

 

  • itt leadhatjuk a már kiolvasott és épp nem használt könyveinket,
  • ezeket a műveket mások elolvashatják a helyszínen, de ki is kölcsönözhetik azokat,
  • természetesen arra is van mód, hogy megtartsák az olvasók ezeket a könyveket, ebben az esetben csak annyit kérünk, hogy egy-egy könyv leadásával ők is járuljanak hozzá a gyűjtőpont bővüléséhez.


A program nem titkolt célja, hogy a könyvek és a kultúra minél több emberhez eljusson, ezt az üzenetet közvetíti a LAPOZÓ és ez olvasható a programban szereplő könyvekbe pecsételve is: „Ez a könyv ingyenes, közös, és nem szeret olvasatlanul porosodni.”

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak