km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Kvízzel mozgatták meg az agytekervényeket

Kvízzel mozgatták meg az agytekervényeket

Próba jelleggel tartották meg az első kvízestet Táplánszentkereszten, mely annyira jól sikerült, hogy biztosan lesz folytatása – tudtuk meg Dávid-Tóth Andrea közösségszervezőtől.

 

Dávid-Tóth Andrea elmondta, hogy az elmúlt időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az országban és Szombathelyen is a kvízjátékok, ezt szerették volna a településen is kipróbálni. Múlt szombaton a művelődési házba várták a felnőtteket egy kis önfeledt játékra. Az esthez Táplánszentkereszt Önkormányzata a közeli Márton-nap alkalmából egy libavacsorát is szervezett, batyus ital- és desszertfogyasztással.   


– Szombathelyről hívtunk egy kvízmestert, aki segített a játék irányításában – folytatta a közösségszervező. – Nagyon változatosak voltak a feladványok, a retro reklámoktól kezdve a filmeken, zenéken át a kép- és szórejtvényekig, volt minden. Változatos és vicces feladatokkal készültünk, játék közben tényleg mindenki elfeledhette a hétköznapokat. Valójában ez is volt a célunk, hogy helyben olyan kikapcsolódási lehetőséget kínáljunk, ami pozitív élményekkel tölti fel az embereket. A rohanó hétköznapok után pedig az ismerősök találkozhassanak, szorosabbra fűződjenek a baráti kapcsolatok. Ez pedig sikerült is. Nekem a legjobb visszajelzés az volt, amikor a nyugdíjas klub tagjai odajöttek a játék végén, és kérték, hogy nálunk is legyen kvíz, csak inkább a délután órákban. 


A próbaesten mintegy 45-en vettek részt, fiataloktól kezdve egészen a nyugdíjas korosztályig.  A mostani résztvevők a következő esten már csapatkapitányként befolyásolhatják a játék menetét. Ahogy a közösségszervező fogalmazott, mindenki ráérzett a játék ízére, ezért nem is kérdés, hogy lesz folytatás, méghozzá hamarosan. 

 

Fotó: Dávid-Tóth Andrea

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.