km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Kvízzel mozgatták meg az agytekervényeket

Kvízzel mozgatták meg az agytekervényeket

Próba jelleggel tartották meg az első kvízestet Táplánszentkereszten, mely annyira jól sikerült, hogy biztosan lesz folytatása – tudtuk meg Dávid-Tóth Andrea közösségszervezőtől.

 

Dávid-Tóth Andrea elmondta, hogy az elmúlt időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az országban és Szombathelyen is a kvízjátékok, ezt szerették volna a településen is kipróbálni. Múlt szombaton a művelődési házba várták a felnőtteket egy kis önfeledt játékra. Az esthez Táplánszentkereszt Önkormányzata a közeli Márton-nap alkalmából egy libavacsorát is szervezett, batyus ital- és desszertfogyasztással.   


– Szombathelyről hívtunk egy kvízmestert, aki segített a játék irányításában – folytatta a közösségszervező. – Nagyon változatosak voltak a feladványok, a retro reklámoktól kezdve a filmeken, zenéken át a kép- és szórejtvényekig, volt minden. Változatos és vicces feladatokkal készültünk, játék közben tényleg mindenki elfeledhette a hétköznapokat. Valójában ez is volt a célunk, hogy helyben olyan kikapcsolódási lehetőséget kínáljunk, ami pozitív élményekkel tölti fel az embereket. A rohanó hétköznapok után pedig az ismerősök találkozhassanak, szorosabbra fűződjenek a baráti kapcsolatok. Ez pedig sikerült is. Nekem a legjobb visszajelzés az volt, amikor a nyugdíjas klub tagjai odajöttek a játék végén, és kérték, hogy nálunk is legyen kvíz, csak inkább a délután órákban. 


A próbaesten mintegy 45-en vettek részt, fiataloktól kezdve egészen a nyugdíjas korosztályig.  A mostani résztvevők a következő esten már csapatkapitányként befolyásolhatják a játék menetét. Ahogy a közösségszervező fogalmazott, mindenki ráérzett a játék ízére, ezért nem is kérdés, hogy lesz folytatás, méghozzá hamarosan. 

 

Fotó: Dávid-Tóth Andrea

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!