km/óra
  2024.04.19., péntek  •  Emma napja
Kutyások, figyelem! Még tart a 2023-as ebösszeírás Szombathelyen!

Kutyások, figyelem! Még tart a 2023-as ebösszeírás Szombathelyen!

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2023. évben ismételten ebösszeírást végez november 15. és december 31. között.

Az adatszolgáltatási kötelezettség kiterjed a már korábban bejelentett ebekre is, tehát akik a korábbi évek ebösszeírásainál vagy a jelen ebösszeírást megelőzően a bejelentésnek eleget tettek, azok is ismételten kötelesek a jogszabályban meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

 

A bejelentést MINDEN ebtartónak/ebtulajdonosnak az ebösszeírás alatt meg kell tennie!

 

Az ebösszeírás időpontja: 2023. november 15. – 2023. december 31.

🐾    A Szombathely Megyei Jogú Város közigazgatási területén tartott ebek tulajdonosainak/tartóinak az ebösszeíró adatlapot legkésőbb 2023. december 31. napjáig az önkormányzathoz elektronikus úton kell benyújtaniuk. Az adatlap online elérhető az ebosszeiras.szombathely.hu oldalon. 
🐾    Az ebösszeíró adatlapot ebenként külön-külön kell kitölteni! 
🐾    Amennyiben valakinek nincs lehetősége az adatlap online kitöltésére, úgy a bejelentés személyesen is megtehető, a Polgármesteri Hivatal (9700 Szombathely, Kossuth Lajos utca 1-3.) Ügyfélszolgálatánál, ahol segítenek a bejelentésben.
FONTOS! A bejelentéshez szükséges az eb Kisállategészségi könyve (oltási könyv), amelynek hiányában a bejelentést nem lehet megtenni!
🐾    A kitöltéssel kapcsolatban az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak a (94) 520-247-es és a (94) 520-364-es telefonszámon az alábbi időben: hétfő 8:00 – 12:00, szerda 8:00 – 12:00, csütörtök 8:00 – 12:00 között.

 

Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után!

 

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonos az eb összeírását követően is köteles az adatokban bekövetkező változásokat, pl.: tulajdonosváltozást, az eb elhullását írásban bejelenteni.

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)
A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.
Minden eddiginél több alkotást neveztek a Savaria Filmszemlére
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 24. és 26. között a Savaria Filmszemlét, amelyre minden eddiginél több, csaknem kétszáz művet neveztek a Kárpát-medencében és távolabbi országok magyar közösségeiben élő filmes alkotók - közölte az MTI-vel a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke.
Fidesz kampánynyitó: Brüsszel az új Moszkva
A Fidesz Választási Manifesztummal rúgta be a választási kampányát. A Millenárison tartott pénteki kampánynyitón csak hárman szólaltak fel: Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás EP-listavezető és Orbán Viktor miniszterelnök.
Huszonöt éves a közgazdász képzés Szombathelyen
Huszonöt éve indult el az akkori Berzsenyi Dániel Főiskolán a közgazdász képzés, ma pedig már az ELTE Savaria Egyetemi Központ Társadalomtudományi Karához tartozó Közgazdaságtudományi Intézetben négy alap- és egy mesterszakon 230 diák tanul, amit egy igazi sikertörténetnek tartanak az intézményben. A jubileumra emlékeztek ma, volt és jelenlegi hallgatókkal, oktatókkal, vezetőkkel.
Programajánló – Szombathely: táncbajnokság, művészet és kiállítás, virágköltemények
Az április 20-21-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.