km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Közvetlen közelről lőtték fejbe Mogyorót, a parkerdei cicát

Közvetlen közelről lőtték fejbe Mogyorót, a parkerdei cicát

Közvetlen közelről lőttek fejbe egy cicát az egyik parkerdei kiskertben. Egy másik ház gerendájába pedig egy számszeríjból származó nyílvessző fúródott. Az SZTV információi szerint mindkét ügyben rendőrségi eljárást indult. A macska gazdáját és a Kertbarátok Egyesületének elnökét is megdöbbentették az eddig példa nélküli esetek. A területen sokan tartanak házi kedvenceket, így szeretnék, ha mielőbb sikerrel zárulna a nyomozás.

 

Takács Alexandra cicája a lövéstől sokkos állapotban tért haza. Azonnal orvoshoz vitte az állatot.


„Aznap még nem tudták megröntgenezni a cicát, csak másnap, mert annyira sokkos állapotban volt, hogy nem lehetett elaltatni a röntgenhez. Aztán másik nap megtalálták a golyót a fejében, a szeme és az agya közé volt beékelődve úgy, hogy az orrcsontját teljesen eltörte. Az mondták a rendőrségen, mert tettem feljelentést, hogy közvetlen közelről, 1-1,5 méterről kellett a lövésnek megtörténnie. Közvetlen közelről lőtték meg az állatot” – idézte fel a történteket.


A röntgenfelvételen jól látszik a beékelődött lövedék. Olyan helyen van a golyó, hogy nem operálható. A vizsgálatok során kiderült, hogy a cica hasán is van egy korábbi sérülésnyom, amit szintén légpuska okozhatott, de akkor csak súrolta a golyó az állatot. Mogyoró, a meglőtt macska önálló életet él a környéken, enni rendszeresen hazajön. 

 


Mogyoró általános állapota egyelőre jó, a napokban derül ki, hogy a beékelődött golyó okoz-e fertőzést nála. Az viszont már most biztos, hogy sérülése maradandó károsodással járt, nem tudja összezárni a száját, csak a nedves tápot tudja elfogyasztani.


Molnár Lajost, a Parkerdei Kertbarátok Egyesületének az elnökét is elszomorította a bejelentés, mikor megtudta, hogy egy cica fejét meglőtték légpuskával, és még emellett valahova belőttek egy íjjal, a nyílvessző egy gerendán landolt. Ez nagyon veszélyes, mert ha valakit eltalál az épületben, akkor annak annyi. 


Hozzátette, a kiskerttulajdonosok közül sokan szeretik az állatokat, van, ahol több cicát és kutyát is tartanak. Alexandrának még két lova is van. A parkerdei kertbarátok egyesületének elnöke szerint vannak néhányan, akiket zavarnak a macskák, ezért az emberi fül és a madarak számára is zavaró riasztókat szereltek fel. A cicára leadott célzott lövés pedig egyenesen aggasztó – mondta Molnár Lajos. Azt kérte, ha valakinek van információja az esetről, neki, vagy a rendőrségnek jelezze. Az egyesület utcamegbízotti hálózata az eddiginél is nagyobb figyelmet fordít a területre.
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Fesztivál a színházban: Határvonalak (Képgalériával)
A sokszínűség jegyében rendezi meg immár második alkalommal a Weöres Sándor Színház a Határvonalak Színházi Fesztivált május 30-tól június 2-ig (csütörtöktől vasárnapig).
Falco: Meghosszabbította szerződését Kovács Benedek
Ma 12.21-kor a FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY hivatalos Facebook-oldalán jelentették be a hírt, miszerint Kovács Benedek a 2024/25-ös szezonban is sárga-feketében lép pályára.
Gyalogátkelőhelyen ütött el egy férfit egy Suzuki Szombathelyen
Ellentmondásos a szemtanúk nyilatkozata arról, hogy honnan érkezett a gyalogos. Van, aki szerint csak egy lépést tett meg a kijelölt gyalogátkelőhelyen, míg mások szerint az úttest túloldaláról indult és már majdnem átért, írja a 112press.hu.
Jó iramú, szép gólokat hozó mérkőzésen szenvedett vereséget a Haladás Viktória a Szeged ellen
A szombathelyi zöld-fehérek 3-2-re maradtak alul alföldi riválisukkal szemben.
Paragvári: Első helyezés, irány az országos döntő
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szervezésében került sor az idei Madarak és Fák Napja országos természetismereti verseny területi fordulójára, melynek ismét a Szombathelyi Erdészet Zrt. adott otthont. Nagy örömünkre iskolánk 6.a osztályos csapata nyerte meg a területi fordulót, s jutott tovább a május 11-én, Gödöllőn megrendezésre kerülő országos döntőbe, írja az iskola Facebook-oldala.