km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Kosárlabda: újabb sárga-fekete siker, a Sopron sem tudta megállítani a Falcót

Kosárlabda: újabb sárga-fekete siker, a Sopron sem tudta megállítani a Falcót

A szombathelyiek az Oroszlány és a Le Mans legyőzése után újabb idegenbeli skalpot gyűjtöttek be.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./A 7. FORDULÓ

SOPRON KC - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 74-89 (22-27, 13-16, 9-27, 30-19)

Sopron: Nichols 16, Meszlényi 8/6, Griffin 3, Da Silva 20/6, Banyard 5. Csere: Sitku -, Csendes -, Fazekas 5/3, Molnár 4, Archibald 13/6.

Edző: Bors Miklós

Falco: Pot 11/3, Pongó 12/6, Tanoh Dez 7/3, Tiby 7, Keller 6. Csere: Verasztó -, Barac 3, Takács 2, Perl 21/3, Krivacevic 7, Jordano 13/9.

Edző: Milos Konakov

 

A Le Mans elleni BL-bravúr adta lendülettel utazhatott Sopronba a Falco gárdája, amely zsinórban harmadik idegenbeli mérkőzésére készült a "Hűség városában".

 

Remekül kezdte a mérkőzést a bajnoki cím védője, Pongó és Tanoh Dez is betermelt öt-öt pontot, így Bors Miklósnak alig több, mint két perc után időt is kellett kérnie - olvasható a bb1.hu beszámolójában. Nichols dobta át Kellert, így felkerült a táblára a Sopron is, aztán két büntetőt is a helyére tett. Keller szerezte meg első pontjait, Banyard jó ütemben lépett be a festékbe, de Pongó azonnal válaszolt efy hármassal (6-15). Banyard pofozott be egy rontott dobást, Perl két büntetővel kezdte meg a pontgyártást, Meszlényi is hibátlab volt a vonalról. Pongó szép ziccert tett fel Banyard szorításában, Da Silva fejezett be egy gyorsindítást. Perl hatalmas passzát Barac váltotta egy duplára, Meszlényi szórt egy hármast, Archibald háromra csökkentette a differenciát. Perl momentumai következtek, Molnár horga után Krivacevic tett vissza egy rontott dobást. A negyed végéig minimálisan sikerül zárkóznia a Sopronnak, de öt ponttal a Falco vezetett, 22-27-ről jöhetett a második etap.

 

Molnár pontjaival folytatódott a játék, Krivacevic harcolt addig, míg üresre játszotta magát a palánk alatt. Archibald tört be bátran és két kosarával egy pontra jött fel az SKC, a támadásban megtorpanó Falcora (28-29). Perl triplája szédült be, majd betöréssel hozott két pontot a vendégeknek, Pot kosara után kért időt a Sopron. Meszlényi állította meg a futást egy triplával, Tanoh Dez verte meg lábbal Banyardot, Archibald szórta be büntetőit. Keller villant, de az SKC irányítója kintről is beköszönt, a félidőre végül nyolcpontos előnnyel mentek a vendégek, 35-43 állt az eredményjelző táblán. 

 

Da Silva szerezte a félidő első pontjait, Pongó csent labdát, amiből Perl ziccerezett, ráadásul kétszer egymás után. Griffin kettesére Pot szórt egy hármast, Tiby szerezte meg első pontjait. Da Silva büntetőzött. Pot egy pontot a vonalon hagyott, a negyed feléhez érve mindkét csapat támadójátéka kicsit akadozott (41-53). Keller zsákolt nagyot, egy soproni időkérést követően Jordano süllyesztett el egy hármast. Griffin egy büntetőt dobott be, Perl kettőt, Fazekas temója hullott be. Két büntetővel már 18 ponttal állt jobban a címvédő, Jordano triplája után pedig érkezett Bors Miklós időkérése (44-65). Perl jelentkezett ismét, ráadásul a negyed végéig már csak vendég pontok születtek, 44-70 volt az állás a záró felvonás előtt.

 

Krivacevic a festékből köszönt be, Da Silva célzott pontosan a sarokból, Pot nagyszerűen tört be, Nichols fejezett be egy 2+1-et. Krivacevic és Jordano növelte tovább az előnyt, Da Silva zsákolt, aztán még egyet, Jordano viszont egy triplával felelt (59-80). Ezt követően értelem szerűen már csak különbség volt a kérdés, a győztes kiléte nem. A Falco újabb sikert könyvelhetett el, a Sopronnak pedig megszakadt a győzelmi sorozata, 74-89-es eredménnyel zárult az összecsapás.

 

A sárga-feketék a következő játéknapon november 17-én, pénteken 18 órakor lépnek pályára, méghozzá a Kecskemét otthonában. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak