km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kosárlabda: szép győzelemmel búcsúzott a BL-től a Falco, egy másodperccel a vége előtt Perl Zoltán szállította a sárga-feketék sikerét

Kosárlabda: szép győzelemmel búcsúzott a BL-től a Falco, egy másodperccel a vége előtt Perl Zoltán szállította a sárga-feketék sikerét

Milos Konakov legénysége az idegenbeli 81-63-as siker után hazai környezetben 75-73-re verte a francia Le Mans gárdáját.

 

KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA "A" CSOPORT 6. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - LE MANS SARTHE BASKET 75-73 (12-17, 23-21, 24-19, 16-16)

Falco: Pongó 3, Jordano -, Benke 10/6, Tiby 18/12, Keller 13/3. Csere: Perl 24/3, Barac 4, Krivacevic -, Tanoh Dez 3.

Edző: Milos Konakov

Le Mans: Hudgins 9/3, Lewis 13/6, Narace 10/3, Mawugbe 5, Schwartz 7. Csere: Delaunay 7/3, De Lattibeaudiere 6/3, Djasrambaye 6, Grasshoff 4, Obasohan -, Yeguete 6.

Edző: Elric Delord

 

A szezon utolsó BL-mérkőzésére készült a Falco, amely a sorozat 6. fordulójában a francia Le Mans együttesét látta vendégül. A találkozó előtt ugyan már kialakult a csoport végső sorrendje, a szombathelyiek azonban az idegenbeli diadal után saját szurkolóik előtt is szerették volna begyűjteni a gallok skalpját. 

 

Jó védekezéssel nyitott a magyar bajnok, amely Benke Szilárd kosarával a vezetést is meg tudta szerezni. A franciák második esélyüket sem tudták kihasználni, ám ezúttal a hazaiak is rontottak, majd a folytatásban is hasonlóan alakult a forgatókönyv és csupán két pontot jegyezhettünk fel a találkozón. Ezt megelégelték a vendégek, zsinórban hét pontot szereztek, aminek köszönhetően 2-7 állt az eredményjelző táblán. Lewis duplájával tovább nőtt a különbség, megtorpant a Falco, Keller Ákos hármasa viszont nagyon fontos pillanatban érkezett (5-9). Benke Szilárd labdaszerzése után Perl Zoltán szerezte meg 500. pontját a kispadról érkezve a Bajnokok Ligájában, a sötétmezesek azonban reagálni tudtak és 13-7-re vezettek szűk négy perccel a negyed vége előtt. Ez nem tartott sokáig, Benke Szilárd süllyesztett el egy triplát, ott loholt ellenfele nyomában a házigazda (10-13). Perl Zoltán egyre zárkóztatta a sárga-feketéket, a játékrész utolsó pontját azonban a Le Mans szerezte, ez pedig azt jelentette, hogy 12-17-ről jöhetett a folytatás. 

 

A második etap elején több mint egy percet kellett várni az első kosárra, ez Hudgins nevéhez fűződött, Tanoh Dez András azonban gyorsan válaszolt (14-19). Egy jó védekezés után Perl Zoltán robogott végig, nem adta könnyen a bőrét a házigazda, a francia együttes azonban 17-24-re el tudott lépni. Perl Zoltán faultos kosara úgy kellett a Falcónak, mint egy falat kenyér, a csapatkapitány ráadásul a büntetőt is a helyére tette (20-24). Felváltva estek a kosarak, Perl Zoltán triplája célba ért, újfent egy volt közte (27-28). 33-33-nál már egyenlő volt az állás, nagyot küzdöttek a szombathelyiek, negyvenöt másodperccel a nagyszünet előtt pedig időt kért Milos Konakov. A hátralévő időben már csak a gallok tudtak egy triplát dobni, így aztán 35-38-cal mehettek pihenőre a felek. 

 

Gyors kosárváltásokkal indult a harmadik felvonás, majd Keller Ákos zsákolt, Pongó Marcell triplájával pedig már a hazaiaknál volt az előny (45-43). A Le Mans is szórt egy hármast, fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Perl Zoltán floaterének tapsolhatott a publikum (47-46). Teljes mértékben nyitott volt a találkozó, ismét jól védekezett a Falco, Boris Barac kettese után pedig az időkérés mellett döntöttek a franciák (49-46). Érezhető volt, hogy őket is ki lehet zökkenteni, meg lehet fogni, egy pontot a vonalon is hagytak. Ennek ellenére összejött nekik a fordítás, a születésnapos Matt Tiby viszont kintről volt eredményes, újfent a vendéglátónál volt az előny (52-51). Űzték-hajtották egymást a felek, Matt Tiby ismét elsüllyesztett egy hármast, ezek egyértelműen az amerikai légiós pillanatai voltak. Rendkívül szorosan alakult az összecsapás, 59-57-es hazai vezetésnél kezdődhetett meg a záró tíz perc. 

 

Ezt a Konakov-legénység kezdte, az első akciót azonban nem sikerült kosárra váltani, miként a másodikat sem, ezt pedig ki is használták a franciák (59-59). Matt Tiby rövid időn belül a harmadik tripláját is a helyére küldte, 62-59 volt az állás. A Falco 5-öse aztán tovább növelte a különbséget, immáron öttel vezetett a házigazda, ráadásul a Le Mans csak egy büntetőjét tudta értékesíteni (64-60). Ami nem ment a vonalról, az sikerült kintről, Hudgins volt eredményes, 64-63-nál egy pontra kapaszkodott a vendég alakulat. Hullámzott a találkozó, ezúttal is fordítani tudott a Le Mans, Perl Zoltán azonban gondoskodott arról, hogy ez ne tartson sokáig. Izgalmas, körömrágós hajrá elé néztünk, bő négy és fél perccel a vége előtt egyenlő volt az állás (66-66). Sokat hibáztak a csapatok, olykor tiszta dobóhelyzetekben is, Mawugbe kosara után pedig időt kért Milos Konakov (66-68). A játékmegszakítás után is franciák köszöntek be, akik ráadásul kisvártatva két büntetőt is dobhattak. Matt Tiby továbbra is remekül célzott, a franciák 50%-kal büntetőztek, másfél perc volt vissza, amikor 69-73 állt az eredményjelző táblán. Perl Zoltán nagyon finom mozdulattal tett fel egy ziccert, két pontra olvadt a differencia, ráadásul a támadó-lepattanó is megvolt a Falcónak. Perl Zoltán két dobást harcolt ki, majd egy labdaszerzés után 0.7 másodperccel a vége előtt kosarat szerzett. A Le Mans időkérése már nem osztott, nem szorzott, a Falco így 75-73-as győzelemmel zárta idei Bajnokok Ligája-szereplését. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.