km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Kosárlabda: kereken száz pontig jutott a Falco és nagyon magabiztosan győzte le a Zalaegerszeget

Kosárlabda: kereken száz pontig jutott a Falco és nagyon magabiztosan győzte le a Zalaegerszeget

Milos Konakov legénysége 100-72-es diadalt aratott és tovább folytatta remek bajnoki szereplését.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I. 11. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - ZALAKERÁMIA ZTE KK 100-72 (26-12, 19-21, 29-22, 26-17)

Falco: Pongó 5/3, Tanoh Dez 7, Benke 15/9, Tiby 14, Keller Á. 14/6. Csere: Verasztó 5/3, Takács -, Krivacevic 8, Barac 8, Perl 15/3, Pot 4, Jordano 5/3.

Edző: Milos Konakov

ZTE: Hicks 21/6, Csátaljay -, Keller I. 2, Lekunas 5, Osztojics 9. Csere. Németh 8/6, Csutik -, Tóth 18/3, Mishula 9/6.

Edző: Lubomir Ruzicka

 

Televíziós mérkőzést, szomszédvári rangadót játszott a bajnokság 11. játéknapjánt a Falco együttese, amely a ZTE gárdáját fogadta az Aréna Savariában. 

 

Osztojics kosarával vette kezdetét a mérkőzés, ráadásul plusz egyet is mellé tette, Tanoh Dez egy büntetőt dobott be, három és fél perc után a ez első hazai mezőnykosár is megszületett, Boris Barac révén. Tanoh Dez zsákolt, Hicks tört be remekül, Benke szórt be egy tempót, Tanoh Dez dobott be két büntetőt (9-5). Németh passzát Tóth váltotta pontokra, Benke egy pontot a vonalon hagyott, Perl szerezte neg első pontjait, Osztojics szerzett egy duplát. Benke triplája után Lubomir Ruzicka időt kért, Németh eladott labdáját Tanoh Dez büntette, majd Perl gondoskodott arról, hogy tíz pont legyen a differencia (19-9). Benke kosara után megint időt kért a Zalaegerszeg, Barac küldte helyére a büntetőit, Verasztó dobott hármast, Németh felelt, így aztán 26-12-ről indult a második etap.

 

Keller Ákos triplájával folytatódott a küzdelem, Tóth csinált 2+1-et, Hicks tört be nagyszerűen. Keller Ákos tett fel egy nehéz horgot, Keller Iván válaszolt azonnal, Hicks egy büntetőt dobott be, Keller Ákos szerzett két könnyű pontot (33-20). Lekunas hibátlan volt a vonalról, akárcsak Perl, Verasztó és Benke növelte tovább az előnyt. Tiby második esélyből már 20 pontos vezetéshez juttatta a Szombathelyet, Hicks dobott be két büntetőt, Osztojics ziccerezett, Milos Konakov pedig időt kért (42-26). Lekunas kettőből egy büntetőt dobott be, Pongó egy triplát, majd Németh is. Tóth Ádám is csak egy büntetőt küldött a helyére, Oszojics kettese után kértek ismét időt a hazaiak. A félidőig már nem módosult a differencia, így 12 pontos előnnyel vonult a szünetre a címvédő, 45-33 állt az eredményjelző táblán.

 

Keller Ákos jegyezte a második félidő első pontjait, ezután Pongó ziccerezett, majd Mishuala dobott be egy büntetőt. Tiby szerzett könnyű kosarat a festékben, Hicks ziccerezett, Jordano hibátlan volt a vonalról, Keller Ákos újabb hármast szórt (56-37). Perl finom mozdulattal fejezett be a gyűrű környékén, Lubomir Ruzicka mester újfent időt kért. Pongó okos kosarat szerzett, a ZTE védekezése teljesen szétesett és ezt Tiby használta ki. Mishula első mezőnykosarát szerezte, Pongó nagy labdát adott és Tiby nem hibázott, Mishula kintről is pontos volt (64-42). Perl két büntetőt dobott be, Barac kosarára Tóth felelt, Benke egy pontot a vonalon hagyott, ahogy Lekunas is. Tóth viszont hibátlan volt, Krivacevic fejezett be egy szép akciót, Tóth visszapofoztott egy rontott dobást is. A ZTE centere kintről is beköszönt, Csátaljay kipontozódott, Pot dobta be a büntetőit. A negyedet Hicks ziccere zárta, 74-55 volt az állás az utolsó játékrész előtt.

 

Lekunas technikaija után Pot dobta be a büntetőt, Hicks és Tiby váltott kosarat, Jordano szórt triplát. Benke és Mishula is megtette ezt, Tiby ziccert dobott, Benke zseniális passzát Barac használta ki, Tóth Ádám csinált 2+1-et (87-63). Németh fejezett be egy gyorsindítást, Tiby könnyen törte fel a hazai védekezést, Hicks nem hibázott kintről, így az utolsó öt percre 21 pontos differenciával érkeztünk meg. A hátralévő időben természetesen már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a különbség, a Falco 100-72-es sikerének köszönhetően sorozatban nyolcadik bajnoki találkozóját nyerte meg, míg a ZTE két győzelem után szenvedett ismét vereséget. 

 

A szombathelyiekre a következő fordulóban vasi El Classico vár, december 16-án szombaton 15 órás kezdettel ugyanis a Körmend otthonába látogatnak. 

 

Fotók: Pataki Gergő

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak