km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kosárlabda: győzelemmel mehet a válogatott szünetre a Falco, a Kecskemét is elvérzett a Schaeffler Arena Savariában

Kosárlabda: győzelemmel mehet a válogatott szünetre a Falco, a Kecskemét is elvérzett a Schaeffler Arena Savariában

A szombathelyiek Perl Zoltán és Matt Tiby vezérletével 94-75-re verték alföldi ellenfelüket a bajnokság 21. játéknapján.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./A 21. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - DUNA ASZFALT - DTKH KECSKEMÉT 94-75 (31-17, 20-27, 21-16, 22-15)

Falco: Pot 6, Jordano 5, Tanoh Dez 11/3, Tiby 28/15, Keller Á. 5. Csere: Perl 24/6, Kovács B. 6, Krivacevic 5, Barac 4, Pongó -, Hansen -.

Edző: Milos Konakov

Kecskemét: Sinik 18/9, Bogues Jr. 17/3, Ivkovic 2, Lukovics 11/6, Karahodzsics 9. Csere: Dramicsanin 13/3, Wittmann 2, Tóth B. 2, Kucsera 1, Körmendi -, Tóth P. -.

Edző: Ivkovics Sztojan

 

Szerdán délután a címvédő, listavezető fogadta a sereghajtót az élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, azaz Falco-Kecskemét összecsapásra került sor. A hazaiak remek formában várhatták a találkozót, zsinórban 16 győzelmet könyvelhettek el, a cél pedig ennek a sorozatnak a folytatása volt a válogatott szünet előtti utolsó bajnoki mérkőzésen. 

 

A hazaiak első triplakísérlete kimaradt, Tanoh Dez András azonban kisvártatva ziccert értékesített, a Falco szerezte meg a vezetést. A folytatásban zsinórban két vendég kosarat jegyezhettünk fel, ezekre azonban kintről válaszolt a címvédő, 5-4 állt az eredményjelző táblán. A minimális előny a szombathelyieknél volt, Stefan Pot büntetőkből növelte a különbséget, szűk négy perc elteltével 9-5 volt az állás. A kecskemétiek szép duplával jelezték, hogy nem adják olcsón a bőrüket, de ahogy Stefan Pot, úgy Matt Tiby sem rontott a vonalról, 12-7-re módosult az eredmény. Lüktetett a találkozó, felváltva estek a kosarak, 19-11-nél azonban nagyobb lélegzetvételű előnyt építettek ki a vasiak, amit KTE-időkérést eredményezett. A visszatérés után Matt Tiby hármasa talált utat a gyűrűbe, egyre inkább nylít az olló, ráadásul Perl Zoltán is jelentkezett egy remek floaterrel, ami után jöhetett a ráadás büntető (25-11). Milos Konakov legénysége magabiztosan, mindenre válaszolva őrizte előnyét és 31-17-re vezetett az első etapot követően. 

 

A folytatás 5-0-s alföldi rohamot hozott, ezt Keller Ákos törte meg, majd Perl Zoltán növelte 35-re csapata pontjainak számát (35-22). Újfent időt kért a Kecskemét, amely aztán valamelyest tudott faragni a hátrányából, 39-32-nél hét volt közte. Ehhez természetesen a házigazdának is volt egy-két szava, a KTE triplája után azonban Milos Konakov is az időkérés mellett döntött (41-37). Et követően meglehetősen megrekedtek, elakadtak a csapatok, a holtpontról Keller Ákos büntetői mozdították el a mérkőzést, de Stefan Pot is hibátlan tudott maradni a vonalról (45-37). A vendégek kapaszkodtak, sokat tettek azért, hogy lőtávolon belül maradjanak, az pedig egy újabb intő jel vol a Falco számára, hogy fel is zárkóztak 45-41-re. Krivacsevics Márkó egyik büntetője is célba ért, sok kicsi sokra megy alapon haladtak ebben a szakaszban a szombathelyiek, majd hogy ez ne legyen teljes mértékben igaz, arról Tanoh Dez András gondoskodott egy remek triplával (49-44). A félidő utolsó kosara is a szombathelyieké volt, így a nagyszünetben 51-44 volt az állás. 

 

A harmadik negyedben Matt Tiby nyitotta a kosarak sorát, majd szintén ő köszönt be Pongó Marcell jó védekezése után. Az amerikai légiós ezt követően sem lassított, újabb duplával szomorította a kecskemétieket, akik két és fél perc elteltével sem tudtak betalálni ebben a periódusban (57-44). Ez végül egy hármas formájában sikerült, a felelet Perl Zoltántól érkezett, egy híján 60 pontnál járt a Falco. A lilák büntetőből araszolgattak, 59-49-nél tíz pont volt a differencia, de ezúttal is villámgyorsan reagált a hazai alakulat és jött az újabb kosár. 64-51-nél Keller Ákos büntetőzött 50%-kal, majd négy vendég pont érkezett, mindent megtett a KTE, hogy nyílt maradjon a találkozó (65-55). Perl Zoltán gyönyörű betörése nagyon kellett a szombathelyieknek, miként Barac ziccere is, 69-55 volt az állás. Az alföldiek duplájára triplával válaszolt a hazai gárda, majd Ivkovics mester fiai is szórtak egyet ebből a fajtából, ami pedig azt jelentette, hogy az utolsó játékrészre 72-60-nal kanyarodtak a csapatok. 

 

Az utolsó negyed vendég kosárral kezdődött, ezután azonban Perl Zoltán ugrasztotta meg mesterien ellenfelét, majd süllyesztett el egy triplát. A mutatványt Matt Tiby is megirigyelte, aki szintén kintről volt eredményes (78-62). A Kecskemét az utolsó szalmaszálba próbált belekapaszkodni, Perl Zoltán és Matt Tiby továbbra is ellenállhatatlanul kosárlabdázott és gyorsan lehűtötte a kedélyeket (83-64). Nehéz helyzetben volt a vendég együttes, amely ráadásul fáradni, elfogyni látszott. Ebből a helyzetből aztán már nem is volt visszaút a tabella utolsó helyezettje számára, a Falco végül 94-75-ös győzelmet aratott, s így várhatja a pontvadászat további küzdelmeit. 

 

A vasiak a válogatott szünet után legközelebb március 2-án, szombaton lépnek pályára, méghozzá a Debrecen otthonában 18 órás kezdettel. 

 

Fotó: Pataki Gergő

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
legfrissebbek
Foci Eb 2024: átszáguldott a német válogatott a harmatos skótokon a nyitómeccsen
A papírforma érvényesült a labdarúgó Eb nyitómeccsén: a házigazda Németország 5-1-re verte Skóciát. A magyar válogatott szombaton lép  pályára Svájc ellen. 
A Nemzeti Választási Bizottság befejezte az újraszámlálást, Karácsony maradt a főpolgármester
Több órás tárgyalás után a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) befejezte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását. Sasvári Róbert, az NVB elnöke kihirdette, hogy a 24592 érvénytelen szavazat közül 560 szavazatot minősítettek érvényesnek, olvasható a 444.hu-n.
Rossi: Nincs kérdőjel a Svájc elleni kezdőcsapatot illetően
Marco Rossinak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a fejében már készen van az a kezdőcsapat, amelyet pályára küld majd a németországi Európa-bajnokság szombaton 15 órakor sorra kerülő Svájc elleni mérkőzésén.
Inkantáció: légies és lírai pillanatok feketén-fehéren a fotókon
Légies és lírai pillanatok feketén-fehéren - ezt az alcímet viseli Büki László fotóriporter Inkantáció című kiállítása, amely a könyvhét keretében nyílt meg a Berzsenyi Dániel Könyvtárban csütörtökön. 25 fénykép látható a tárlaton, közös vonásuk, hogy táncot és a zenét örökítenek meg.
Programajánló – Szombathely: Bloomsday, ökofesztivál és szurkolói ház
A június 14-15-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.