km/óra
  2024.04.19., péntek  •  Emma napja
Kosárlabda: esélyt sem adott az Albának és magabiztosan jutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe a Falco!

Kosárlabda: esélyt sem adott az Albának és magabiztosan jutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe a Falco!

A szombathelyiek 95-73-as diadalt arattak a sorozat negyeddöntőjében a nagy rivális székesfehérváriak ellen.

 

ZSÍROS TIBOR KOSÁRLABDA FÉRFI MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - ARCONIC-ALBA FEHÉRVÁR 95-73 (21-19, 33-21, 25-16, 16-17)

Falco: Pot 6, Tanoh Dez -, Benke 15/9, Tiby 9, Keller Á. 8. Csere Kovács 3/3, Krivacevic 3, Verasztó -, Barac 4, Perl 22/3, Jordano 11/9, Pongó 14/9.

Edző: Milos Konakov

Alba: Chambers 12/3, Kass -, Barnett 18/9, Philmore 4, Dickey 7. Csere: Fazekas -, Takács Mi. -, Balogh 14/6, Roberts 6, Vojvoda 12/3.

Edző: Alejandro Zubillaga

 

Deja vu érzéssel várhatta a Zsíros Tibor Magyar Kupa szerdai negyeddöntőjét a címvédő Falco gárdája, amely számára a tavalyi kiíráshoz hasonlóan ezúttal is az Albán keresztül vezetett az út a legjobb négy csapat közé. 

 

Kimaradt kísérletekkel vette kezdetét az ütközet, két percet kellett várni, míg Tiby büntetőjének köszönhetően megszületett a találkozó első pontja. A vendégek gyorsan válaszoltak egy mezőnykosárral, fordítottak, majd felváltva vezettek a felek, szorosan alakult a találkozó. 5-8-nál először volt három pont a különbség, Pongó viszont egy 2+1-es akcióval egalizált, bő öt perc után 8-8 állt az eredményjelző táblán. Mindkét együttes sokat hibázott, az Alba egy triplával ismét hárompontos előnyre tett szert, amit meg is tudott toldani, 8-13-ra vezettek a fehérváriak. Tiby hibátlanul büntetőzött, ez nagyon kellett a szombathelyieknek, majd Perl floatere is célba ért, villámgyorsan visszaküzdötte magát a házigazda (12-13). Váltott kosarakkal haladtak a csapatok, a minimális előny a vendégeknél volt, de Jordano dudaszós triplájának köszönhetően a címvédő várhatta előnyből a második etapot (21-19). 

 

Fehérvári duplára Jordano zsinórban öt ponttal felelt, 26-21-nél viszont triplát süllyesztettek el a vendégek, amire hasonlóképp válaszolt a vasiak légiósa (29-25). Perl középtávolija a helyére került, majd Pongó is jegyzett egy hármast, 34-25-nél pedig időt is kért Alejandro Zubillaga mester. Vojvoda kísérlete kiszédült, nem sokkal később azonban már kosárnak örülhetett az Alba. Finoman fogalmazva sem adták magukat könnyen a vendégek, kapaszkodtak becsülettel, Benke Szilárd hármasa azonban nagyon fontos pillanatban érkezett szombathelyi szempontból (38-29). 42-29-nél már tízen kívülre került az Alba, jött is az újabb timeout, Kovács Benedek viszont még nehezebb helyzetbe hozta a Fejér vármegyeieket, ugyanis ő is a helyére küldött egy triplát. Nem lassított a Konakov-legénység, már a húsz ponthoz közelített a különbség, Philmore hármasa azonban elodázta ennek kialakulását (47-32). A vendégek igyekeztek megnyomni a nagyszünet előtti periódust, tudtak is faragni a hátrányból, a sárga-feketék azonban így is 54-40-re vezettek két negyed elteltével. 

 

Perl triplájával nyitotta tovább az ollót a Falco, négy ponttal zárkózott az Alba, a hazaiak azonban gyorsan gondoskodtak arról, hogy visszaálljon a differencia (61-44). 64-44-nél már húsz pont volt közte, a vendégek nem találták az ellenszert, ráadásul a hazaiak már minden mezőnyfault után büntetőt dobhattak. Három és fél perccel a felvonás vége előtt 68-48 volt az állás, de ennek tükrében sem vett vissza a Falco, amely minden egyes másodperccel közelebb került a legjobb négy közé jutáshoz. Pongó triplája után 76-52 állt az eredményjelző táblán, az utolsó játékrészre pedig 79-56-tal kanyarodtak a csapatok.

 

Ennek első pontjait a fehérváriak jegyezték, majd Barac harcolt ki két büntetőt, amiket biztos kézzel értékesített is (81-58). Ezt követően a vendégek pillanatai következtek, 81-66-ra jöttek fel, Perl büntetője azonban megszakította az Alba sorozatát. A házigazda aztán könnyű kosarat is szerzett, a sötétmezesek pedig ismét megtorpantak, amit Tiby könyörtelenül ki is használt (87-66). Perl Zoltán bünetői után már 91 pontnál járt a Falco, közel volt a százas határ a szombathelyiek számára, amikor két és fél perc volt még vissza az összecsapásból. Ezt ugyan nem sikerült elérni, ám aligha bánják a sárga-feketék, akik így is nagyon magabiztos, 95-73-as győzelemmel jutottak be a Magyar Kupa négyes döntőjébe. 

 

Fotó: Pataki Gergő

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)
A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.
Minden eddiginél több alkotást neveztek a Savaria Filmszemlére
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 24. és 26. között a Savaria Filmszemlét, amelyre minden eddiginél több, csaknem kétszáz művet neveztek a Kárpát-medencében és távolabbi országok magyar közösségeiben élő filmes alkotók - közölte az MTI-vel a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke.
Fidesz kampánynyitó: Brüsszel az új Moszkva
A Fidesz Választási Manifesztummal rúgta be a választási kampányát. A Millenárison tartott pénteki kampánynyitón csak hárman szólaltak fel: Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás EP-listavezető és Orbán Viktor miniszterelnök.
Huszonöt éves a közgazdász képzés Szombathelyen
Huszonöt éve indult el az akkori Berzsenyi Dániel Főiskolán a közgazdász képzés, ma pedig már az ELTE Savaria Egyetemi Központ Társadalomtudományi Karához tartozó Közgazdaságtudományi Intézetben négy alap- és egy mesterszakon 230 diák tanul, amit egy igazi sikertörténetnek tartanak az intézményben. A jubileumra emlékeztek ma, volt és jelenlegi hallgatókkal, oktatókkal, vezetőkkel.
Programajánló – Szombathely: táncbajnokság, művészet és kiállítás, virágköltemények
Az április 20-21-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.