km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Kosárlabda Bajnokok Ligája: nem sikerült nyernie Spanyolországban, így már biztosan nem juthat tovább a Falco

Kosárlabda Bajnokok Ligája: nem sikerült nyernie Spanyolországban, így már biztosan nem juthat tovább a Falco

A magyar bajnoki cím védője 88-65-ös vereséget szenvedett az Unicaja Malaga vendégeként.

 

KOSÁRLABDA BAJNOKOK LIGÁJA "A" CSOPORT 5. FORDULÓ

UNICAJA MALAGA - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 88-65 (22-14, 23-13, 17-14, 26-24)

Malaga: Carter 6/6, Saint-Supery 3/3, Taylor 8, Osetkowski 10, Kravish 11. Csere: Ejim 6, Sima 16, Dedovic 14/6, Díaz 10/6, Kalinoski -, Thomas 4.

Edző: Ibon Navarro

Falco: Pot 3, Jordano 7/3, Benke 7/3, Tiby 11/6, Keller 2. Csere: Perl 16/3, Pongó 10/9, Verasztó -, Barac 6, Krivacevic 3, Tanoh Dez -.

Edző: Milos Konakov

 

Kőkemény spanyolországi túra várt a Falco együttesére a Bajnokok Ligájában, a sárga-feketék dolgát pedig nem könnyítette meg, hogy a Le Mans Peristeri elleni sikere végett csak akkor maradhatott esélyük a továbbjutásra, ha legyőzik az Unicaja Malaga gárdáját. 

 

Pot szép középtávolija vezette fel a találkozót, majd Kravish zsákolásával módosult 2-2-re az állás. Az első két kosár után megtorpantak a csapatok, sok volt a hiba, a pontatlanság, az ínséges időszakot Jordano kettese törte meg (2-4). A folytatásban a házigazda spanyolok pillanatai következtek, 8-4-re megléptek, az újabb hazai pontok után pedig időt kért Milos Konakov (11-4). Nem adta magát könnyen a sárga-fekete alakulat, 13-10-nél már csak három volt közte, 13-12-nél pedig Ibon Navarro hívta magához övéit. Ha nehezen is, de Thomas begyötört egy duplát, majd ismét erőre kapott a Malaga, 20-13-nál újfent hét pont volt a differencia. A negyed végén aztán kosarat váltottak a csapatok, így aztán 22-14-ről folytatódhatott a küzdelem. 

 

24-14-nél először volt tíz pont a különbség, majd egy triplát is elsüllyesztettek a vendéglátók, Jordano azonban hasonló módon válaszolt (27-17). A szombathelyiek kimaradt büntetőit faultos kosárral használta ki a Malaga, amely 32-17-nél már tizenöt ponttal vezetett. Időt is kért Milos Konakov, ám ezt követően is hatalmasat kellett küzdenie a Falcónak, hogy tartani a tíz pont körüli távolságot. Három perccel a nagyszünet előtt 37-25 állt az eredményjelzőn, Milos Konakov legénysége pedig nem tudott közelebb férkőzni, az első két negyedet követően 45-27 volt az összecsapás állása. 

 

Perl Zoltán triplája nagyon kellett a magyar bajnoknak, miként a két bedobott büntetője is, kulcsfontosságú volt, hogy a vendégek ne engedjék még jobban el a spanyolokat. Pongó Marcell hármasával 47-35-re zárkózott a Falco, majd Keller Ákos zsákolt óriásit, időt is kért a Malaga (47-37). A komoly offenzívára egy 8-0-s sorozattal reagált a hazai gárda, 55-37-re elhúzott. 57-39-nél ismét leragadtak a csapatok, nem jöttek a kosarak, 60-39-nél pedig újabb vendég időkérés következett. Az etap utolsó kosarát a spanyolok szerezték, a záró felvonás előtt 62-41-re vezetett a Malaga. 

 

Hazai 2+1-es akcióval vette kezdetét a negyedik játékrész, ez pedig egyre nehezebb helyzetet eredményezett. Semmi sem akart sikerülni a szombathelyieknek, az idő fogyott, öt és fél perccel az összecsapás vége előtt 70-45 állt az eredményjelző táblán. 72-48-nál ismét az időkérés mellett döntött Milos Konakov, ez azonban már nem osztott, nem szorzott. A Malaga magabiztos, 88-65-ös sikert aratott, a hazaiak sikerével pedig az is eldőlt, hogy a szombathelyiek a csoport negyedik helyén végeznek.

 

A Falco december 19-én, kedden hazai környezetben a francia Le Mans ellen zárja a Bajnokok Ligája csoportkörét.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.