km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)

Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)

A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./A NEGYEDDÖNTŐ 3. MÉRKŐZÉS

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - BUDAPESTI HONVÉD SPORTEGYESÜLET 94-60 (26-14, 18-15, 25-7, 25-24)

Falco: Pot 10/6, Tanoh Dez -, Benke 6/3, Tiby 11/3, Krivacevic 4. Csere: Perl 23/9, Jordano 15/12, Pongó 6/6, Kovács B. 6/3, Keller 5/3, Barac 5/3, Verasztó 3/3.

Edző: Milos Konakov

Honvéd: Dokovics 4, Brown 11, Hajdu -, Wesson Jr. 7/3, Filipovic 3. Csere: Henry 21/12, Simon K. 8/3, Bazsó 3/3, Peringer 3, Reizinger -.

Edző: Zlatko Jovanovic

 

Az első két győzelemnek köszönhetően kinyitotta az elődöntőhöz vezető ajtót a Falco, amely a harmadik találkozón már be is léphetett azon, amennyiben harmadszor is felülmúlja a Budapest Honvéd együttesét. 

 

Tiby remek saroktriplája vezette fel a harmadik összecsapás történéseit, amire aztán gyorsan érkezett a vendégek válasza. A Honvéd két bedobott büntetővel fordított, majd a hazaiak is megtették ugyanezt, fej-fel mellett haladtak a felek (5-4). A sárga-feketék hármasával 8-4-re módosult az állás, a fővárosiak ezúttal 50%-kal büntetőztek, nem lehet mondani, hogy megszórták volna magukat a csapatok. A negyed derekán 10-6 állt az eredményjelző táblán, Tiby egy büntetőt értékesített, mezőnyből továbbra sem mentek a dobások. Erre aztán egy triplával cáfoltak rá a vendégek, majd Perl volt hibátlan a vonalról, 14-9-re vezetett a címvédő. Pongó szép hármast süllyesztett el, egyre inkább nyílt az olló, a szombathelyiek pedig minden eltelt másodperccel közelebb kerültek a legjobb négybe jutáshoz. Jordano középtávolija is a helyére került, Pongó újfent kintről volt eredményes. A negyed utolsó momentumaként Perl értékesített egy tempót, így aztán 26-14-ről jöhetett a folytatás.

 

Ezt a budapesti rekordbajnok kosara nyitotta, majd egy kihagyott ziccert büntetett meg a Falco. Foggal-körömmel kapaszkodtak a vendégek, állandósulni látszott a tízpontos differencia, amit Perl toldott meg egy remekbe szabott triplával (31-18). A vasiak klasszisa aztán büntetőből is eredményes volt, Keller Ákos három ponttal gyarapította a hazai termést, érezhető volt, hogy mindent megtesz a címvédő, hogy még egyszer már ne kelljen visszamennie a Ludovika Arénába (35-18). 38-18-nál már harmincpontos volt a hazai fór, ráadásul Jordano lendülete, harciassága két újabb dobást ért a Falcónak. Ezek közül egy ért célba - talán nem nagy túlzás kijelenteni azt, hogy ez belefért -, majd a Honvéd három pontjára Krivacevic két büntetője érkezett válaszul (41-21). Benke egy pontot a vonalon hagyott, a vendégek duplát jegyeztek, ráadásul büntetőkkel is tudtak faragni a hátrányból. Tiby is dobott kettőt ebből a fajtából, a játékrész vége azonban a fővárosiak számára sikerült jobban: két felvonás után 44-29 volt az állás.

 

Gyors Tiby-kettessel növelte a különbséget a Konakov-legénység, amely ezután sem lassított, de a vendégek sem adták könnyen magukat és egy triplával jelezték, hogy bizony hozzászólnának a történésekhez (51-33). Két büntetőnek köszönhetően ismét húszra hízott a differencia, ebben a szakaszban is meglehetősen kevés pont esett, Tiby egy büntetőt váltott kosárra, 56-35-nél pedig Perl triplájának tapsolhatott a hazai publikum. Időt is kért a Honvéd, amely aztán büntetővel araszolt, majd Perl is a vonalról próbálkozhatott. Mindkét együttes játékába sok hiba csúszott, Jordano viszont nem tette meg azt a szívességet a Honvédnak, hogy rontson kintről, így aztán már 64-36-ra vezettek a sárga-feketék. A negyed végéig már csak a címvédő szerzett pontot, méghozzá ötöt is, így aztán 69-36-ról várhatták az együttesek a záró tíz percet.

 

A fővárosiak egy 4-0-val indítottak, majd egy Falco-tripla hűtötte le a kedélyeket, ráadásul egy labdaszerzést követően újabb sárga-fekete kosarat jegyezhettünk fel (74-40). Elfogyni látszott a Honvéd, 80-40-nél pedig már negyven volt közte. Az előző két mérkőzéshez hasonlóan itt már ezúttal is csak az volt a kérdés, hogy mekkora különbséggel tud nyerni a címvédő, amely szűk két perccel a vége előtt 88-55-re vezetett. Milos Konakov fiai végül tükörsima, 94-60-as győzelmet arattak és 3-0-s összesítéssel jutottak be a legjobb négy csapat közé.

 

Fotó: Pataki Gergő

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Munkába állt a szombathelyi tűzoltóság új járműve
Új gépjárműfecskendővel bővült a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság járműállománya: 4000 liter vizet képes szállítani, és minden káreseménynél bevethető. A beszerzés egy 10,1 milliárd forint értékű pályázat keretében történt, összesen 37 gépjárműfecskendőt osztottak szét a tűzoltóságok között.
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Irokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.