km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Koronavírus: Szombathelyen is elmarad a március 15-re tervezett ünnepség

Koronavírus: Szombathelyen is elmarad a március 15-re tervezett ünnepség

Elmaradnak a szombathelyi március 15-i programok, de így is méltó módon emlékeznek – erről is beszélt dr. Nemény András polgármester videóüzenetében.

Az operatív törzs délután javaslatot tett a kormánynak a március 15-i központi ünnepségek megrendezésének felfüggesztésére. Nem sokkal később, az ajánlást elfogadva, a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a múzeumkerti nagyünnepséget lemondja. 


Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere videóüzenetben elmondta, hogy vezetőtársaival úgy gondolták, biztonsági okokból a szombathelyi rendezvényt sem tartják meg. Hangsúlyozta, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy méltó módon emlékezzenek meg március 15-ről, ezért a műsort elérhetővé teszik elektronikus úton, a város Facebook-oldalán és a Szombathelyi Televízióban.

Hozzátette, hogy jelen tudásuk szerint nincs koronavírussal fertőzött ember a megyeszékhelyen. De azért, hogy ez így is maradjon, fontos, hogy a Népegészségügyi Központnak az ajánlásait betartsák. 
A koronavírussal kapcsolatos legfontosabb információkat közzéteszik a város honlapján (www.szombathely.hu) és a város Facebook-oldalán. Az információkat folyamatosan biztosítják, az operatív törzs javaslatait betartják. A polgármester azt kérte mindenkitől, hogy vigyázzunk egymásra. 
 

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.