km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Koronavírus: online képzés a zeneiskolában, karanténban egy osztály egy általános iskolában

Koronavírus: online képzés a zeneiskolában, karanténban egy osztály egy általános iskolában

A Bartók Béla Zeneiskola 68 tanára került karanténba, miután pozitív lett egy kollégájuk Covid-tesztje. A tanári kar előzőleg tantestületi értekezleten vett részt. A fertőzött pedagógus esetében a betegség enyhe lefolyású, az első két nap bizonyult nehezebbnek lázzal, köhögéssel – tájékoztatta az SZTV-t Czenek László igazgató. A tanárokat ma tesztelték. A zeneiskola szeptember 10-től visszavonásig áttért az online képzésre. Pozitív lett egy hatodik osztályos diák koronavírus-tesztje a Nyitra Utcai Általános Iskolában. Osztálya és az őket tanító 11 tanár karanténban van jövő csütörtökig, hamarosan tesztelik is őket - mondta el Kalocsainé Magyar Éva intézményvezető. A tanuló jól érzi magát, enyhe tünetei vannak, előzőleg családi programon vett részt. Az ELTE Deák Ferenc utcai kollégiumában négy koronavírusos külföldi diák került karanténba.

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.