km/óra
  2024.05.21., kedd  •  Konstantin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Komoly költség az iskolakezdés a családoknak

Komoly költség az iskolakezdés a családoknak

A szeptemberben induló tanévtől minden gyermeknek ingyen tankönyv jár, az iskolakezdés mégis komoly költségeket ró a családokra. Egy elsős kisdiák felszerelése akár negyvenezer forintba is kerülhet. A bevásárlási roham a sokéves tapasztalat alapján augusztus utolsó hetére várható – mondják a kereskedők. Azok a családok azonban, akiknek most indul iskolába a gyermekük, már megkezdték a beszerzéseket.

 

Egy jó minőségű táska ára 20 ezer forint felett van. Ez nemcsak a gyermek egészségét védi, hanem a szamárfülektől is a könyveket, füzeteket. Az egyik helyi szakbolt már készen áll az iskolakezdési rohamra. A koronavírus-járvány lassította a beszerzéseket, az euro árfolyamának növekedése pedig az iskolaszerek áraira volt kedvezőtlen hatással.


Tóth László, a Zékori Kft. tulajdonos-ügyvezetője az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy változó a helyzet, mert ha valakinek elsős gyermeke megy, annak az iskolakezdés elég komolyan meg fogja terhelni a pénztárcáját. Ha jó minőségű táskát szeretne vásárolni tolltartóval és a kezdő felszereléssel, amit az iskolákban a tanárnők összeírnak, akkor az 35-40 ezer forintra tehető.


A megfelelő minőségű iskolaszerek: a tolltartó, a vonalzó, a körző és a táska több tanévet is kiszolgálhatnak. Így ha most drágábbnak is tűnnek, jövőre ezeket már nem kell megvenni.
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak