km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Koczka Tibor: velem vitázzon Balázsy Péter! (Frissítve: Balázsy reakciója)

Koczka Tibor: velem vitázzon Balázsy Péter! (Frissítve: Balázsy reakciója)

Az alpolgármester, aki független, de jobboldali polgármesterjelöltként indul az őszi önkormányzati választáson, egy sajtótájékoztatón üzent a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének, akinek pedig nem egyértelmű, hogy egy esetleges polgármesterjelölti vitán ki lenne az ellenfele.

"A komoly problémák komoly embereket igényelnek" - kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Koczka Tibor alpolgármester, aki az őszi önkormányzati választásokon független, jobboldali polgármesterjelöltként indul. Korábban a Savaria Fórum is beszámolt róla, hogy Molnár Miklós alpolgármester kezdeményezett egy polgármesterjelölti vitát, amit Balázsy közleményben utasított vissza, mondván: számára nem világos, hogy az ellenzéki oldalról kivel is kellene vitáznia.
 

"Ha valaki városvezetőnek készül, mindenféle vitát vállalnia kell. A szombathelyiek pedig megérdemlik, hogy tudják, hogy a három polgármesterjelöltnek mi a programja. Azért sem értem Balázsy Pétert, mert mindhárom jelöltet egyenlő feltételekkel vettek nyilvántartásba, ő pedig önkényesen nem döntheti el, hogy kivel akar vitázni. Mi az, hogy neki sok két vitapartner?" - tette fel kérdését Koczka, aki szerint Balázsy nyilatkozata, mi szerint döntsék el, ki képviseli az ellenzéket, valójában Hende Csaba szavai.


"Szeretném átvágni a gordiuszi csomót, amit Balázsy kötött erre a történetre. Én, Koczka Tibor, független, jobboldali polgármesterjelölt, szeretném kihívni nyilvános televíziós vitára Balázsy Pétert. Döntsük el, hogy a jobboldalnak mely jelöltje alkalmasabb polgármesternek és ez után az üljön le vitázni Nemény Andrással" - zára Koczka Tibor.

 


Balázsy Péter reakciójából úgy tűnik, nincs esély arra, hogy a vita összejöjjön. Portálunknak Balázsy Péter ugyanis azt mondta:
 

 - Koczka Tibor először az öt évvel ezelőtt rábízott Kámon-Herény-Minerva körzet lakóival számoljon el, ahol a ciklusban semmit nem tett és sajnos alpolgármesterként sem alkotott maradandót. Miután megbukott képviselőként, annak a Jobbiknak a jelöltjeként bukkan fel a választáson, amelynek vajmi kevés köze van a keresztény-konzervatív értékrendhez. Ha pedig a városról szeretne vitázni, akkor először talán költözzön  Szombathelyre - zárta a szavait Balázsy Péter. 
 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.