km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kirikou és a boszorkány a Mesebolt Bábszínházban

Kirikou és a boszorkány a Mesebolt Bábszínházban

Október 16-án, vasárnap a Mesebolt Bábszínház Michel Ocelot: Kirikou és a boszorkány című művét mutatja be az érdeklődő közönségnek. Az előadás a Lázár Ervin Teremben lesz délelőtt 10 órakor, 4 éves kortól ajánlott.

A számos díjjal elismert francia rajzfilm alapján készült előadás főhőse a kis Kirikou. Ez a különleges kisfiú már édesanyja hasában beszél, maga jön a világra, majd azonnal nekifog, hogy megértse és legyőzze a falut sanyargató boszorkányt. A nyugat-afrikai népmesei motívumokból szőtt mese gyönyörű vizualitással, szimbolikus motívumokon, izgalmas fordulatokon keresztül mutat be egy felnövés-történetet. Foglalkozik a közösség és az egyén felelősségének kérdésével az elnyomással szemben, a gonoszság eredetét próbálja megfejteni, egy határokat feszegető, különc, mégis nagyon szerethető kisbabahőssel.

 

Író, dramaturg: Khaled-Abdo Szaida

Tervező: Trifusz Péter

Mozgás: Kovács Bálint

Korrepetitor: Kovács Katalin

Zeneszerző: Takács Dániel

Rendező: Kovács Géza

Szereplők: Kolozsi Angéla, Gyurkovics Zsófia, Kőmíves Csongor, Kovács Bálint, Varga Bori

Zenei közreműködő: Keller Dániel mv., Kiss Dávid

 

Az előadás Michel Ocelot engedélyével jött létre. (www.hofra.hu)

2017-ben: 9. Gyermek és Ifjúsági Színházi Szemle - Kirikou és a boszorkány című előadás - a legjobb gyermekszínházi előadásnak járó Üveghegy-díj, a Nemzetgazdasági Minisztérium különdíja

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.