km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Felfüggesztett várhat a friss jogosítványos fiatalra, miután halálos balesetet okozott Szentgotthárdnál

Felfüggesztett várhat a friss jogosítványos fiatalra, miután halálos balesetet okozott Szentgotthárdnál

Kirepült az autóból fiatal utasa, aki belehalt súlyos sérüléseibe.

A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 áprilisában Magyarlak és Szentgotthárd között közlekedett személygépkocsival, melyben utasként egy kiskorút szállított, úgy, hogy a biztonsági övet egyikük sem használta – számolt be a Vas Vármegyei Főügyészség.

A vádlott egy balra ívelő kanyarban – a biztonságos haladási sebesség túllépése miatt – nem tudta a járművet az úttesten tartani, letért az útpadkára, majd átsodródott a szemközti forgalmi sávba, felborult és egy fának ütközött.

A baleset következtében a kiskorú kiesett a kocsiból és súlyos sérülései miatt a kórházban elhunyt.

Az ügyészség azt írja, hogy amennyiben a kiskorú a biztonsági övét bekötötte volna, úgy a balesetben legfeljebb nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett volna el.

A járási ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetésétől eltiltás kiszabását indítványozta a fiatalkorú vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni – közölték.

 

17 éves volt a sofőr, 16 éves az utas

A balesetről a 112Press is beszámolt. A sofőr egy 17 éves, friss jogosítványos fiatal volt, mellette ült egy 16 éves lány. Magyarlak felől tartottak Szentgotthárd irányába a 7454-es úton, amikor egy enyhén balra ívelő kanyar után a rutintalan sofőr padkára futott a menetirány szerinti jobb oldalon, majd egy hirtelen kormánymozdulat után átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra. A kocsi hátulja árokba csúszott, a két első kereke az aszfalton maradt és még hosszan sodródott, majd felborult és egy fa mellett állt meg.

A 16 éves lányt az autó mellett találták meg, akkor még nem lehetett tudni, hogy kiesett-e az autóból, vagy a súlyosan sérült sofőr segítette ki. A mentők az életveszélyesen sérült lányt a szombathelyi kórházba szállították, ahol nem sokkal később életét vesztette.

 

Fotó: 112Press

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.