km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kétszer indulás címmel megnyílt az egyetem Vizuális Művészeti Tanszékének diplomakiállítása

Kétszer indulás címmel megnyílt az egyetem Vizuális Művészeti Tanszékének diplomakiállítása

A Vizuális Művészeti Tanszék május 19-én nyitotta meg diplomakiállítását a Schrammel-gyűjtemény földszinti kiállítótermében.

 

Autonóm klasszikus és újmediális művektől a dizájn koncepciókon át a kifejezetten alkalmazott művészeti munkákig széles skálán mozognak a hallgatók munkái. A nappalis és levelező szakos hallgatók egyaránt bemutathatták képalkotás szakon szerzett tudásukat. A 2022-es kiállítás különlegessége, hogy a Szombathely kulturális negyedének két pillérén, az Irokéz Galériában és a Schrammel-gyűjtemény időszaki bemutató terében kap helyet a tárlat.


Az ünnepélyes diplomakiállításon Szombathely Megyei Jogú Városa képviseltében dr. László Győző alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Horváthné dr. Molnár Katalin, az ELTE-BDPK igazgatóhelyettese szólt a diplomásokhoz. A kiállítást dr. Bordács Andrea esztéta, az ELTE-BDPK Vizuális Művészeti Tanszék vezetője nyitotta meg, majd zárásként Lenkai Nóra, az ELTE-SEK rektori biztosa szólalt fel az egyetem közösségi tereit érintő hallgatói projektek kapcsán.


A kiállítás két helyszínen látogatható 2022. június 4-ig az alábbi helyszíneken:

  • Schrammel-gyűjtemény, földszinti kiállítótere, 9700 Szombathely, Thököly utca 20.
  • Irokéz Galéria, 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 12. (a Szombathelyi Képtár alatt)


Nyitvatartások :

  • Schrammel-gyűjtemény: kedd - vasárnap 10.00-18.00 közt,
  • Irokéz Galéria: szerda-péntek 16.00-18.00 közt.


Záró tárlatvezetés: június 3. (péntek) 17.00

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.
legfrissebbek
A melegben végzett munka veszélyeire figyelni kell
A következő napokban várható hőhullám miatt több oldalas, a melegben betartandó munkavédelmi szabályokat ismertető tájékoztatót tett közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya a minisztérium honlapján.
230 településen gyérítik a szúnyogokat a héten, Vas megyében egy helyen sem
A héten tizenhárom vármegye 230 településén, hatvanezer hektáron gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.
Foci Eb 2024: Románia-Ukrajna 3-0
A román válogatott 3-0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.
Zsúfolásig megtelt a szurkolói sátor a Sportház előtt
Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna szombaton a Sportház előtti téren. 15 órakor első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó válogatott a németországi tornán. A szurkolói házban a drukkerek óriáskivetítőn követhették a Svájc elleni találkozót, amely 3-1-es vereséggel ért véget.
ÖkoPlusz Fesztivál a környezettudatosság jegyében
Nyolc helyszínen közel 100 programmal várta a látogatókat az ÖkoPlusz Fesztivál pénteken és szombaton a Kámoni Arborétumban. A természetközeli rendezvényt immár harmadszor szervezte meg a H+ Média és Kulturális Egyesület a környezettudatosság, az ismeretterjesztés és a szórakoztatás jegyében, minden korosztály számára.