km/óra
  2023.09.27., szerda  •  Adalbert napja
Kétszer indulás címmel megnyílt az egyetem Vizuális Művészeti Tanszékének diplomakiállítása

Kétszer indulás címmel megnyílt az egyetem Vizuális Művészeti Tanszékének diplomakiállítása

A Vizuális Művészeti Tanszék május 19-én nyitotta meg diplomakiállítását a Schrammel-gyűjtemény földszinti kiállítótermében.

 

Autonóm klasszikus és újmediális művektől a dizájn koncepciókon át a kifejezetten alkalmazott művészeti munkákig széles skálán mozognak a hallgatók munkái. A nappalis és levelező szakos hallgatók egyaránt bemutathatták képalkotás szakon szerzett tudásukat. A 2022-es kiállítás különlegessége, hogy a Szombathely kulturális negyedének két pillérén, az Irokéz Galériában és a Schrammel-gyűjtemény időszaki bemutató terében kap helyet a tárlat.


Az ünnepélyes diplomakiállításon Szombathely Megyei Jogú Városa képviseltében dr. László Győző alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Horváthné dr. Molnár Katalin, az ELTE-BDPK igazgatóhelyettese szólt a diplomásokhoz. A kiállítást dr. Bordács Andrea esztéta, az ELTE-BDPK Vizuális Művészeti Tanszék vezetője nyitotta meg, majd zárásként Lenkai Nóra, az ELTE-SEK rektori biztosa szólalt fel az egyetem közösségi tereit érintő hallgatói projektek kapcsán.


A kiállítás két helyszínen látogatható 2022. június 4-ig az alábbi helyszíneken:

  • Schrammel-gyűjtemény, földszinti kiállítótere, 9700 Szombathely, Thököly utca 20.
  • Irokéz Galéria, 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 12. (a Szombathelyi Képtár alatt)


Nyitvatartások :

  • Schrammel-gyűjtemény: kedd - vasárnap 10.00-18.00 közt,
  • Irokéz Galéria: szerda-péntek 16.00-18.00 közt.


Záró tárlatvezetés: június 3. (péntek) 17.00

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Strasbourgig ment a méltóságteljes halál jogáért az ASL-beteg magyar alkotmányjogász
Dr. Karsai Dániel András vagyok, 46 éves, ügyvéd, alkotmányjogász. Valamint halálos beteg. Ezzel a két mondattal kezdi "POSZT MORTEM – Hogyan kell (jól) meghalni?" című posztját dr. Karsai Dániel, aki ugyanattól a betegségtől szenved (ez az ALS), amiben a neves fizikus, Stephen Hawking is elhunyt. Most a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, mert Magyarországon a hozzá hasonló helyzetben lévő, gyógyíthatatlan betegeknek nincs lehetőségük szenvedés helyett méltósággal befejezni életüket.
Műanyag hulladék füstölt egy betonfalú tárolóban Vasváron
Egy tűzesethez vonultak a Vas vármegyei tűzoltók kedden, egy vasvári hulladékgazdálkodási cég betonfalú tárolójához, olvasható a vasi katasztrófavédők honlapján.
Lengyelország megpályázza a 2036-os nyári olimpia megrendezését
Ezt Andrzej Duda államfő szerdán jelentette be.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
A takarékossági intézkedések felülvizsgálata, az út- és járdafelújítási program eddigi eredményei és az autizmussal élők nappali ellátásának megoldása - többek között ezeket a témákat vitatják meg a nyári szünetet követő első testületi ülésen a képviselők. A csütörtöki közgyűlésen 19 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak. Az ülést 9 órától élőben követhetik honlapunkon a folyamatosan frissülő cikkünkben, valamint a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Árvízi védekezés: jutalom a helytállásért
51 szervezet több száz önkéntese vett részt az árvízi védekezésben augusztus elején. A Rábán és a kisebb vízfolyásokon levonuló jelentős árhullám jó néhány vasi településen gondot okozott, embereket is kellett menteni. A hivatásosok munkáját nagyban segítették a mentőcsoportok, önkéntes tűzoltók, polgárőrök a vészhelyzetben.