km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kétmillió forintot bringázott össze apa és lánya az autisták javára

Kétmillió forintot bringázott össze apa és lánya az autisták javára

Sikeres volt az apa-lánya bringatúra, több mint kétmillió forint gyűlt össze a szombathelyi Aranyhíd és a mosonmagyaróvári Éltes Gyógypedagógiai Intézmények autista gyermekeinek támogatására az ELTE Savaria Egyetemi Központ SegítéSEK projektjének keretében - adta hírül az egyetem Facebook-oldala. Május 1-jén reggel az Alma Mater szobornál gyülekeztek a kerékpárosok, Szani Ferenc és lánya, Zsuzsi a vállalkozó kedvű bringásokkal együtt két nap alatt tekerték le a Szombathely-Mosonmagyaróvár közötti 160 km-es távot. Céljuk már régóta az, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre. Akik szimpatizálnak a kezdeményezéssel, pénz-átutalással támogathatják az intézményeket. Az adományokat gyermeknapig, azaz május 30-ig még el lehet juttatni az Éltes Mátyás Alapítvány a Fogyatékos Gyermekekért számlaszámára.
 

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.