km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Kábítószer: Már a 12 éves korosztály is veszélyeztetett kor

Kábítószer: Már a 12 éves korosztály is veszélyeztetett kor

Múlt héten pénteken ismét ülésezett a szombathelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. Többek között a snüsszről is szó esett, hogy mennyire káros a gyerekek egészségére nézve, mégis könnyen hozzáférnek, írja a szervezet hivatalos Facebook-oldala.

A posztban ez áll: "Beszámolókat kaptunk a tagszervezetek képviselőitől a nyári drogprevenciós programokról és az őszi tervezett drogprevenciós tevékenységekről. Sajnos, egyre több fiatal került az elmúlt időszakban a rendőrség látókörébe kábítószer fogyasztás miatt, ezáltal "elterelés"-re. Már a 12 éves korosztály is veszélyeztetett kor. A szakma tapasztalata, hogy a leggyakrabban az elvált szülők gyermekeinél jelentkeznek a problémák vagy olyan családokban, ahol rossz a viszony a szülők között és nem szánnak elég időt a gyermek mentális egészségére.

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórumnak komoly feladatai vannak a jövőre nézve, hogy hatékonyabban tudjuk megvédeni a fiatalokat az egészségre káros szenvedélyektől. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hasznos információkkal minél több fiatalt és szülőt elérjünk.

Vigyázzunk és figyeljünk gyermekeinkre!"

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.