km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
Jutalom a celldömölki rendőröknek, akik életet mentettek

Jutalom a celldömölki rendőröknek, akik életet mentettek

Még decemberben siettek egy balesetet szenvedett nő segítségére.

Facebook-oldalán számolt be a vasi rendőrség, hogy elismerést kapott az országos rendőrfőkapitánytól két kollégájuk, Gyurák Antal c. r. főtörzszászlós és Molnár Ádám r. főtörzsőrmester, akik megmentették egy balesetet szenvedett nő életét.

2023 decemberében érkezett bejelentés a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra egy árokba borult gépkocsiról. Gyurák Antal c. r. főtörzszászlós és Molnár Ádám r. főtörzsőrmester, a Celldömölki Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja ért először a helyszínre, ahol látták, hogy az autó a tetejére borulva, egy jeges vízzel teli, mély árokba csapódott és a gépkocsivezető beszorult.

Az autóba folyamatosan folyt be a víz, ezért egyikük a hátulját tartotta, a másikuk próbált menekülési lehetőséget biztosítani a sérült hölgynek. Közben a helyszínre érkezett a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság is, velük közösen húzták ki az autót az árokból és szabadították ki a nőt.

Az életmentésben nyújtott segítségükért 2024. február 6-án jutalomban részesítette őket dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány úr.

Fotó: Facebook/Vas vármegyei rendőrség

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak