km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Szombathelyen is járt Joulupukki, az igazi finn Mikulás!

Szombathelyen is járt Joulupukki, az igazi finn Mikulás!

Joulupukki, az igazi finn Mikulás ma délután a szombathelyi Fő térre érkezett. A színpad körül rengetegen várták a nagyszakállút, aki a Városháza épületéből ballagott a gyermekek közé.

Ma délután fél öt körül már nem igazán lehetett parkolóhelyet találni a belvárosban: Joulupukki érkezésének a híre sokakhoz eljutott. A Fő tér egyik fele szinte teljesen megtelt, a Kossuth Lajos utcában pedig hosszan kígyózott a sor, itt várták a gyerekek a télapót.

A színpadon a Hull a pelyhes című dal szólt, ezt a kicsik is énekelték. Megérkezett a Mikulás, aki a Városházára is beköszönt: dr. Nemény András polgármesterrel még pingpongozott is egyet.  

 Az elmúlt években a koronavírus-járvány miatt nem tudott sok helyre ellátogatni a piros ruhás, nagy szakállú, de az idén útra kelt: december elsején érkezett hazánkba a kicsik legnagyobb örömére. Szombathelyen legutóbb 2014-ben, azaz csaknem egy évtizede tette tiszteletét a Mikulás, aki miután felsétált a színpadra, így köszöntötte a családokat.

- Szervusztok kedves barátaim! Jó érzés látni a csillogó szemeiteket, olyan, mintha már ma lenne karácsony este. A szülőknek azt üzenem, hogy a legnagyobb áldás a gyermek, és, ami fontos: nincs rossz gyerek, csak rossz napok vannak - mondta Joulupukki, ki később a kicsikhez is szólt.

- Sajnos, vannak olyanok, akik a karácsony estét nem tudják a családjuk körében megélni. Róluk se feledkezzetek meg, öleljétek meg őket. Mindenkinek kellemes karányocsi ünnepeket és boldog új évet kívánok – kiáltotta végül az igazi finn Mikulás.

A gyerekek ezt követően szépen fegyelmezetten felmentek az emelvényre, a szülők mobillal a kezükben fotózták a színpadi eseményeket – valamennyi résztvevő életre szóló élménnyel gazdagodott.

 

(Fotó: Nagy Jácint)

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Felborult egy személyautó Celldömölk és Mesteri között - mentőhelikopter érkezett
Celldömölk és Mesteri között történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.
legfrissebbek
Az albán tengerpart lehet a magyarok új Balatonja (képgalériával)
A sokáig lesajnált balkáni országban szárnyal a turizmus, egyre több magyar szót hallani az Adriai- és a Jón-tenger strandjain, miközben a gazdaság is pörög: mindenütt építkeznek, az éves infláció 2023-ban mindössze 4% volt, a helyi fizetőeszköz, a LEK pedig egy év alatt 14 százalékot erősödött az euróhoz képest. Mi tudnak az albánok, amit mi nem?
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Kulturális megszállás alatt a belváros: szombaton tartják az Utcaművészeti Fesztivált Szombathelyen
A négy éve útjára indított Utcaművészeti Fesztivál idén július 13-án, szombaton várja egész napon át az érdeklődőket az interaktív művészeti élményt nyújtó programokra.  
Zártkapus Konferencia Liga mérkőzés volt a Király Sportlétesítményben
Július 11-én az UEFA Európa Konferencia Liga első selejtező körében a belorusz FC Torpedo Belaz Király Gábor komplexumában fogadta a moldáv FC Milsami Orheit. 
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.