km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Szombathelyen is járt Joulupukki, az igazi finn Mikulás!

Szombathelyen is járt Joulupukki, az igazi finn Mikulás!

Joulupukki, az igazi finn Mikulás ma délután a szombathelyi Fő térre érkezett. A színpad körül rengetegen várták a nagyszakállút, aki a Városháza épületéből ballagott a gyermekek közé.

Ma délután fél öt körül már nem igazán lehetett parkolóhelyet találni a belvárosban: Joulupukki érkezésének a híre sokakhoz eljutott. A Fő tér egyik fele szinte teljesen megtelt, a Kossuth Lajos utcában pedig hosszan kígyózott a sor, itt várták a gyerekek a télapót.

A színpadon a Hull a pelyhes című dal szólt, ezt a kicsik is énekelték. Megérkezett a Mikulás, aki a Városházára is beköszönt: dr. Nemény András polgármesterrel még pingpongozott is egyet.  

 Az elmúlt években a koronavírus-járvány miatt nem tudott sok helyre ellátogatni a piros ruhás, nagy szakállú, de az idén útra kelt: december elsején érkezett hazánkba a kicsik legnagyobb örömére. Szombathelyen legutóbb 2014-ben, azaz csaknem egy évtizede tette tiszteletét a Mikulás, aki miután felsétált a színpadra, így köszöntötte a családokat.

- Szervusztok kedves barátaim! Jó érzés látni a csillogó szemeiteket, olyan, mintha már ma lenne karácsony este. A szülőknek azt üzenem, hogy a legnagyobb áldás a gyermek, és, ami fontos: nincs rossz gyerek, csak rossz napok vannak - mondta Joulupukki, ki később a kicsikhez is szólt.

- Sajnos, vannak olyanok, akik a karácsony estét nem tudják a családjuk körében megélni. Róluk se feledkezzetek meg, öleljétek meg őket. Mindenkinek kellemes karányocsi ünnepeket és boldog új évet kívánok – kiáltotta végül az igazi finn Mikulás.

A gyerekek ezt követően szépen fegyelmezetten felmentek az emelvényre, a szülők mobillal a kezükben fotózták a színpadi eseményeket – valamennyi résztvevő életre szóló élménnyel gazdagodott.

 

(Fotó: Nagy Jácint)

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Ezentúl gyermekfelügyelet is igénylehető az AGORA-nál rendezvények alatt
Az AGORA nemrég egy új kezdeményezést indított útjára, rendezvényei alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak, így a kultúrát szerető család minden tagjának örömteli lehet a kikapcsolódás.
Szereti a baracklekvárt? Rossz hírünk van!
Termelői Facebook-csoportokba egyre több kép kerül fel arról, hogy virágzásnak indultak a sárgabarack fák a Dunántúltól az Észak-Alföldig. Ez azonban nagyon rossz hír a gazdáknak és a fogyasztóknak is, a kajszi ugyanis rendkívül fagyérzékeny, azt pedig nehéz elképzelni, hogy májusig ne érkezzen még fagyhullám az országba.
Kitörte a szalagkorlát lábait az ittas sofőr az M86-oson
A férfi egy enyhe jobbos kanyart egyenesített ki az M86-os autóúton Vép térségében, lezúzta a szalagkorlátot, kitörve annak lábait, ő könnyebben sérült meg. A szonda kimutatta, hogy fogyasztott alkoholt, mielőtt autóba ült, tudósított a helyszínről a 112Press.hu.
A kommunizmus áldozataira emlékezett a városvezetés
A Király utca 14. előtt hajtottak főt és koszorúztak, annál az épületnél, a volt ÁVH-székháznál, ahol a kommunista diktatúra idején az Államvédelmi Hatóság kegyetlenül megkínozta a rendszeridegennek bélyegzetteket. 
Romániában szerezne piacot Homlok Zsolt vasútépítő cége
A Homlok Románia Kft. koncorciumi tagként pályázott egy 65 millió eurós (25 milliárd forintos) Temesvár környéki vasúti megrendelésre.