km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Ittasan verekedett össze ismerősével egy férfi Püspökmolnáriban, közmunkára ítélték

Ittasan verekedett össze ismerősével egy férfi Püspökmolnáriban, közmunkára ítélték

A Szombathelyi Járásbíróság éjjel, erőszakosan elkövetett magánlaksértés bűntette miatt 160 óra közérdekű munkára ítélte azt a férfit, aki Püspökmolnáriban nem hagyta el önként ismerőse lakását. A bíróság kötelezte a vádlottat továbbá, a több mint egyszázezer forint bűnügyi költség megfizetésre, közölte a Szombathelyi Törvényszék.

 

A vádlott és a sértett, a sértett használatában lévő lakásban együtt italozott, amikor szóváltásba keveredett, majd a vádlott a sértettre támadt és őt több ízben fejen ütötte. Ekkor a sértett megpróbálta távoltartani magától a vádlottat, aki azonban ismét rátámadt, s birkózni, dulakodni kezdett vele, melynek során a sértett több ízben felszólította a vádlottat, hogy távozzon a lakásából, aminek azonban a vádlott nem tett eleget. Ezt követően a sértettnek – miközben folyamatosan távozásra szólította fel a vádlottat - sikerült a vádlottat leszorítania, majd kitaszigálnia a lakásából, aki azonban – amikor a sértett megpróbálta becsukni a bejárati ajtót - még ekkor is próbált oda visszajutni, s ennek során az ajtót rugdosta és a sértettre próbált ismételten rátámadni.


Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vették, a döntés jogerős.

 

Illusztráció: pixabay.com

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: a Vép és a Király SE nyert, a Haladással mérkőző Sárvár döntetlent játszott a második helyért küzdő csapatok közül az utolsó előtti játéknapon
A Vasvár 5-0-s idegenbeli győzelmet aratott a Csepreg otthonában.
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be