km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Ingyenes lesz az ebéd a bécsi állami iskolákban

Ingyenes lesz az ebéd a bécsi állami iskolákban

2023 őszétől ingyenes lesz az ebéd a bécsi kötelező iskolák egész napos ellátásában. A bécsi haladó koalíció (Fortschrittskoalition) intézkedése a családok anyagi tehermentesítését szolgálja, és mintegy 50 000 gyermeknek kedvez majd, olvasható az volksgruppen.orf.at cikkében.

 

Mint írják, az élet számos területén tapasztalható áremelkedés közepette a családok tehermentesítését célzó intézkedésről döntöttek Bécsben: 2023 őszétől a kötelező nappali tagoztos állami iskolákban ingyenes meleg ebédet biztosítanak. Ez a kezdeményezés mintegy 50 000 bécsi gyermek javát szolgálja majd, és sok család számára jelentős anyagi könnyebbséget jelent.


Konkrét példával élve, egy kétgyermekes család, ahol a gyerekek az állami iskolába járnak heti öt napon át, évente több mint 2000 eurós megtakarítással számolhatnak. Christoph Wiederkehr oktatási városi tanácsos hangsúlyozta ennek az intézkedésnek a fontosságát: „A jelenlegi infláció a középosztályra is hatalmas terhet ró. Ezért fontos, hogy konkrét könnyítéseket biztosítsunk a dolgozó emberek számára, akiknek gyermekei nappali tagozatos iskolai osztályokba járnak. Ezek az iskolaformák rendkívül fontosak a munka és a család összeegyeztethetősége szempontjából, és nagyobb esélyegyenlőséget biztosítanak az oktatási rendszerben“.


Erre a kezdeményezésre Bécs városa 2023-ban mintegy 38 millió eurót fordít, a következő évben pedig valamivel több mint 44 millió eurót tervez befektetni, tették hozzá. 

 

Illusztráció: pixabay.com
 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.