km/óra
  2023.09.23., szombat  •  Tekla napja
Húszezer dolgozónak jut hely a Google új főhadiszállásán

Húszezer dolgozónak jut hely a Google új főhadiszállásán

Dollármilliárdokból építhet kampuszt a techcég.

 

Zöld utat kapott az amerikai San José városában a Google újabb megakampuszának felépítése. A jövőre kezdődő több milliárd dolláros ingatlanberuházás már évek óta készülőben volt, és még közel egy évtizedig el is fognak tartani az építkezések – adta hírül a CNBC.

 

A VG.hu szemléje kiemelte, hogy San José városi tanácsa kedd este hagyta jóvá, hogy a Google megépítse óriási épületegyüttesét, amelyben helyet kap több mint 678 ezer négyzetméter iroda, 20 ezer dolgozó és több ezer lakóhely.

 

„Szeretnénk megköszönni a városnak és a közösségének ezt a lehetőséget. Együtt egy fenntarthatóbb környezetet fogunk építeni, ami egész San José javára válik majd” – mondta Alexa Arena, a Google san josé-i igazgatója.

 

A kampuszban helyet kap 4 ezer lakórész is, amelynek negyede alacsony jövedelműek számára lett tervezve, azonban hivatalos árakat még nem tettek közé. Épül még háromszáz szobás hotel, és nyolcszáz főnek elegendő szállóhely is a beruházás során. A projekt területének több mint fele lesz közösségi valamint zöld terület, mint parkok, éttermek, kereskedelmi és szabadidős helyek. Az építkezések 2022-ben indulnak, és 10-30 évig is eltarthat, amíg teljesen megépül a városrész.

 

Fotó: sanjosespotlight.com

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Folytatná sorozatát az SZKKA
A PC Trade Szeged NKE érkezik szombaton a Rohonci úti sportcsarnokba. A találkozó esélyese a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) alakulata, amely eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.