km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Húszezer dolgozónak jut hely a Google új főhadiszállásán

Húszezer dolgozónak jut hely a Google új főhadiszállásán

Dollármilliárdokból építhet kampuszt a techcég.

 

Zöld utat kapott az amerikai San José városában a Google újabb megakampuszának felépítése. A jövőre kezdődő több milliárd dolláros ingatlanberuházás már évek óta készülőben volt, és még közel egy évtizedig el is fognak tartani az építkezések – adta hírül a CNBC.

 

A VG.hu szemléje kiemelte, hogy San José városi tanácsa kedd este hagyta jóvá, hogy a Google megépítse óriási épületegyüttesét, amelyben helyet kap több mint 678 ezer négyzetméter iroda, 20 ezer dolgozó és több ezer lakóhely.

 

„Szeretnénk megköszönni a városnak és a közösségének ezt a lehetőséget. Együtt egy fenntarthatóbb környezetet fogunk építeni, ami egész San José javára válik majd” – mondta Alexa Arena, a Google san josé-i igazgatója.

 

A kampuszban helyet kap 4 ezer lakórész is, amelynek negyede alacsony jövedelműek számára lett tervezve, azonban hivatalos árakat még nem tettek közé. Épül még háromszáz szobás hotel, és nyolcszáz főnek elegendő szállóhely is a beruházás során. A projekt területének több mint fele lesz közösségi valamint zöld terület, mint parkok, éttermek, kereskedelmi és szabadidős helyek. Az építkezések 2022-ben indulnak, és 10-30 évig is eltarthat, amíg teljesen megépül a városrész.

 

Fotó: sanjosespotlight.com

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.
legfrissebbek
A melegben végzett munka veszélyeire figyelni kell
A következő napokban várható hőhullám miatt több oldalas, a melegben betartandó munkavédelmi szabályokat ismertető tájékoztatót tett közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya a minisztérium honlapján.
230 településen gyérítik a szúnyogokat a héten, Vas megyében egy helyen sem
A héten tizenhárom vármegye 230 településén, hatvanezer hektáron gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.
Foci Eb 2024: Románia-Ukrajna 3-0
A román válogatott 3-0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.
Zsúfolásig megtelt a szurkolói sátor a Sportház előtt
Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna szombaton a Sportház előtti téren. 15 órakor első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó válogatott a németországi tornán. A szurkolói házban a drukkerek óriáskivetítőn követhették a Svájc elleni találkozót, amely 3-1-es vereséggel ért véget.
ÖkoPlusz Fesztivál a környezettudatosság jegyében
Nyolc helyszínen közel 100 programmal várta a látogatókat az ÖkoPlusz Fesztivál pénteken és szombaton a Kámoni Arborétumban. A természetközeli rendezvényt immár harmadszor szervezte meg a H+ Média és Kulturális Egyesület a környezettudatosság, az ismeretterjesztés és a szórakoztatás jegyében, minden korosztály számára.