km/óra
  2024.02.24., szombat  •  Szőkőnap napja
Húsz év fegyházbüntetést kapott a volt barátnőjét megvakító férfi

Húsz év fegyházbüntetést kapott a volt barátnőjét megvakító férfi

Húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék nem jogerősen azt a férfit, aki megvakította volt barátnőjét tavaly februárban a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kemecsén - tájékoztatta a bíróság csütörtökön az MTI-t.

 

Azt írták: a férfi a bűncselekmény napján a békülés szándékával kereste fel a sértettet, de összeszólalkoztak. A vádlott a nőt a nyakánál fogva, a lakásától mintegy harminc méterre, a szántóföldre vonszolta, a földre dobta, és miközben az egyik kezével a nyakát fogta, a másikkal kitépte a szemgolyóit - tették hozzá. Kitértek arra, hogy az áldozat elvesztette az eszméletét. Miután magához tért, sikerült felállnia és visszajutnia a házuk közelébe, közben segítségért kiabált.


Egy rokona talált rá, akinek megjelenésére a vádlott elmenekült a helyszínről - jegyezték meg.


Kiemelték, hogy a nő kórházba került, megműtötték, a látását azonban már nem lehetett megmenteni, a sérülése maradandó fogyatékossággal gyógyult, a szemkitépés miatt fellépő fertőzésveszély közvetett életveszélyes állapotot idézett elő.


A Nyíregyházi Törvényszék az erőszakos többszörös visszaeső vádlottat életveszélyt okozó testi sértés és személyi szabadság megsértésének bűntettében találta bűnösnek - fűzték hozzá.


Rámutattak, hogy a bíróság ugyanakkor felmentette a férfit a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletének vádja alól, mert az orvosszakértői vélemény, a sértettet megtaláló tanú, illetve a vádlott vallomása alapján nem állapította meg, hogy a vádlottat ölési szándék vezérelte volna.


A határozat ellen a vádlott enyhítésért, védője elsősorban eltérő jogi minősítés megállapításáért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, míg az ügyész fenntartotta a jogorvoslati nyilatkozattételre nyitva álló három munkanapos határidőt - olvasható a közleményben. (MTI)

 

Illusztráció: pixabay.com

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak