km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Hozzám tartozol: Rozán Eszter és barátai a könyvtárban

Hozzám tartozol: Rozán Eszter és barátai a könyvtárban

Rozán Eszter és barátai "utóköltészeti napot" tartottak péntek délután a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Felelevenítették a Nándor család életéről szóló hangjátékot, versek hangzottak el, végül közös dalolással-zenéléssel zárták a délutánt.

Rozán Eszter és barátai fogadták a vendégeket péntek délután a Berzsenyi Dániel Könyvtár előadótermében, akik rögtön a Szóköz Rádióban 1995-ben indított, a Nándor család életéről szóló hangjáték előadásába csöppentek. A humoros sztori veleje, hogy egy férfi (Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház művésze) próbálja bizonyítani Klotildnak (Rozán Eszter), hogy ő a 15 éve lelépett férje. Bár a hangjáték kimenetelét interaktív módon a közönség szavazta meg (bizalmat szavazva a férfinak), a férj a jelenet végén újra kereket oldott. 


A hangjáték után, komolyabb hangulatra váltva, verseket hallhattunk a meghívott vendégek tolmácsolásában, melyek sorát Rozán Eszter két Balló László-vers interpretálásával zárta. Végül hangszert ragadtak a barátok, és a megzenésített versek, saját szerzemények meghallgatása után közösen énekelték el Bródy János Jöjj, kedvesem című dalát.
Aki járt már Rozán Eszter szervezte esten, tudja jól, mire számíthat: kacagtató, humoros jelenetekre, meghitt versekre, közös, felszabadult zenélésre. Péntek délután sem csalódtak a visszatérő vendégek, akiket hálás közönséggé éppen a Bródy-dalban megfogalmazott összetartozás érzése kovácsol.

 

TP
Fotó: Nagy Jácint
 

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Fesztivál a színházban: Határvonalak (Képgalériával)
A sokszínűség jegyében rendezi meg immár második alkalommal a Weöres Sándor Színház a Határvonalak Színházi Fesztivált május 30-tól június 2-ig (csütörtöktől vasárnapig).
Falco: Meghosszabbította szerződését Kovács Benedek
Ma 12.21-kor a FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY hivatalos Facebook-oldalán jelentették be a hírt, miszerint Kovács Benedek a 2024/25-ös szezonban is sárga-feketében lép pályára.
Gyalogátkelőhelyen ütött el egy férfit egy Suzuki Szombathelyen
Ellentmondásos a szemtanúk nyilatkozata arról, hogy honnan érkezett a gyalogos. Van, aki szerint csak egy lépést tett meg a kijelölt gyalogátkelőhelyen, míg mások szerint az úttest túloldaláról indult és már majdnem átért, írja a 112press.hu.
Jó iramú, szép gólokat hozó mérkőzésen szenvedett vereséget a Haladás Viktória a Szeged ellen
A szombathelyi zöld-fehérek 3-2-re maradtak alul alföldi riválisukkal szemben.
Paragvári: Első helyezés, irány az országos döntő
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szervezésében került sor az idei Madarak és Fák Napja országos természetismereti verseny területi fordulójára, melynek ismét a Szombathelyi Erdészet Zrt. adott otthont. Nagy örömünkre iskolánk 6.a osztályos csapata nyerte meg a területi fordulót, s jutott tovább a május 11-én, Gödöllőn megrendezésre kerülő országos döntőbe, írja az iskola Facebook-oldala.