km/óra
  2023.12.01., péntek  •  Elza napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
„Álarc mögé bújva élünk, így nem látja senki az igazi énünk” – énekli a körmendi Holttér zenekar

„Álarc mögé bújva élünk, így nem látja senki az igazi énünk” – énekli a körmendi Holttér zenekar

Újabb profi videoklippel jelentkezett a feltörekvő kisvárosi csapat. És ez még csak a kezdet.

2017-ben alakult meg Körmenden a Holttér nevezetű zenekar, mely magyar nyelvű, dallamos rockzenét játszik, alternatív, metál és hardrock elemekkel fűszerezve. A kisvárosi csapat pedig egyáltalán nem lazsált az elmúlt hat évben: a feldolgozásokon kívül folyamatosan dolgoznak saját dalokon is.

2020-ban vették fel az első, négy dalt tartalmazó anyagukat, Más nem érdekel című dalukhoz pedig videoklipet is forgattak egy különleges helyen: a körmendi kastélyban. De sok fellépést is maguk mögött tudhatnak, bemutatkozhattak példézk az Alterába Fesztiválon, illetve játszottak a Karthago és Zorall előtt is.

2022 végén rögzítették második EP-jüket, ismét a soproni MD Stúdióban. A felvett 5 dalból eddig 3 jelent meg, a legutóbbi, a Pókerarc pedig egy profi videoklipet is kapott.

„A klipet egy irodaház épületében forgattuk. A dal szövege a hétköznapokon viselt álarc, a komfortzónában és sötét dobozban rekedtség témái köré csoportosul, így nagyon adta számunkra a helyszín. A forgatókönyv saját ötlet, van egy zenekaros zenélős szál, illetve egy irodai sztori, ahol öltönyben vagyunk, ezzel is kiemelve a kettősséget” – mesélte lapunknak a frontember, Esztergályos Richárd.

A frontember azt is elárulta lapunknak, hogy következő daluk megjelenése év végén várható. „Minden dalnak szeretnénk megadni a megfelelő körítést, ezért egyesével hozzuk ki őket” – tudtuk meg.

Legutóbb a szombathelyi Végállomásban játszottak, a következő bulijuk pedig Körmenden lesz a Korona Klubban, november 25-én. Ennek különlegessége, hogy egy teljesen önálló est lesz és nem titkolt szándéka a srácoknak, hogy ezzel hagyományt szeretnének teremteni: minden évben szeretnének tartani egy ilyen koncertet. De ez még mind semmi, már most írják az új lemezüket és jövőre szeretnének turnézni is egy ismertebb zenekarral, ám erről majd később.

Savaria Fórum 32. évfolyam 42. szám - 2023.11.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 42. szám - 2023.11.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Anyagi vészhelyzet a Szombathelyi Haladásnál
Az alkalmazottak (játékosok, edzők, stábtagok) több hónapja nem kaptak fizetést a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságtól, ha a többségi tulajdonos, Homlok Zsolt nem rendezi az adósságot, decemberben akár meg is szűnhet a zöld-fehér együttes, értesült az ugytudjuk.hu.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.
Csokimikulásért törtek be fiatalok a szombathelyi vásár Mézeskalács Házikójába
A 2023-as Szombathelyi Adventi Vásár nyitónapját megelőző éjszakán a kameraképen vették észre a közterület-felügyelet munkatársai, hogy két fiatal próbál bejutni a lezárt Fő téri Mézeskalács Házikóba - adja hírül a város hivatalos Facebook-oldala.
legfrissebbek
Dr. Bödör Géza: Amerikából jött, de ezúttal nem ő volt a pilóta
Dr. Bödör Géza orvosprofesszor, laborvezető (University of Colorado, Denver) miként került a szombathelyi vérellátóból egy amerikai egyetemi katedrára? Nos, ez is kiderült mindazok számára, akik ellátogattak csütörtökön este a könyvtárba. Spiegler Tibor, a helytörténeti gyűjtő, mint volt osztálytárs invitálta meg a professzort, aki kalandos életéről az előadás előtt mesélt. A mostani hazatérése apropóját az adta, hogy a minap volt a 45. orvosi egyetemi évfolyam-találkozója.
„A zene felszabadít, erőt ad, segít leküzdeni félelmeinket”
Adventi jótékonysági hangversenyt rendezett a szombathelyi Zonta Club, a Művészeti és a Premontrei Gimnázium a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja alkalmából.
Futsal Bajnokok Ligája: remekül kezdett, de alulmaradt a tavalyi Final Four-résztvevő Anderlechttel szemben a Haladás
A magyar bajnok egy öngóllal és Henrique Diniz egészen elképesztő találatával 2-0-ra vezetett, ezt követően azonban már csak a belgák találtak be, akik végül 5-2-es győzelmet arattak.
Átadták a balatoni bringakör Balatonudvari és Vonyarcvashegy közti szakaszát
Átadták a balatoni bringakörút Balatonudvari és Vonyarcvashegy közötti, 10,5 kilométeres, megújult szakaszát csütörtökön.
Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék Szombathelyen a hétvégén
Több hullámban érkezik változatos halmazállapotú csapadék december első hétvégéjén: pénteken kiadós mennyiség esőre, szombaton pedig esőre, havas esőre, havazásra kell készülni erős, néhol viharos széllel, majd vasárnap kisüt a nap. Nagy lesz a hőmérséklet-különbség az északkeleti és a déli országrészek között: szombaton napközben mínusz 1 és plusz 15 fok között lesz a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.