km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
„Álarc mögé bújva élünk, így nem látja senki az igazi énünk” – énekli a körmendi Holttér zenekar

„Álarc mögé bújva élünk, így nem látja senki az igazi énünk” – énekli a körmendi Holttér zenekar

Újabb profi videoklippel jelentkezett a feltörekvő kisvárosi csapat. És ez még csak a kezdet.

2017-ben alakult meg Körmenden a Holttér nevezetű zenekar, mely magyar nyelvű, dallamos rockzenét játszik, alternatív, metál és hardrock elemekkel fűszerezve. A kisvárosi csapat pedig egyáltalán nem lazsált az elmúlt hat évben: a feldolgozásokon kívül folyamatosan dolgoznak saját dalokon is.

2020-ban vették fel az első, négy dalt tartalmazó anyagukat, Más nem érdekel című dalukhoz pedig videoklipet is forgattak egy különleges helyen: a körmendi kastélyban. De sok fellépést is maguk mögött tudhatnak, bemutatkozhattak példézk az Alterába Fesztiválon, illetve játszottak a Karthago és Zorall előtt is.

2022 végén rögzítették második EP-jüket, ismét a soproni MD Stúdióban. A felvett 5 dalból eddig 3 jelent meg, a legutóbbi, a Pókerarc pedig egy profi videoklipet is kapott.

„A klipet egy irodaház épületében forgattuk. A dal szövege a hétköznapokon viselt álarc, a komfortzónában és sötét dobozban rekedtség témái köré csoportosul, így nagyon adta számunkra a helyszín. A forgatókönyv saját ötlet, van egy zenekaros zenélős szál, illetve egy irodai sztori, ahol öltönyben vagyunk, ezzel is kiemelve a kettősséget” – mesélte lapunknak a frontember, Esztergályos Richárd.

A frontember azt is elárulta lapunknak, hogy következő daluk megjelenése év végén várható. „Minden dalnak szeretnénk megadni a megfelelő körítést, ezért egyesével hozzuk ki őket” – tudtuk meg.

Legutóbb a szombathelyi Végállomásban játszottak, a következő bulijuk pedig Körmenden lesz a Korona Klubban, november 25-én. Ennek különlegessége, hogy egy teljesen önálló est lesz és nem titkolt szándéka a srácoknak, hogy ezzel hagyományt szeretnének teremteni: minden évben szeretnének tartani egy ilyen koncertet. De ez még mind semmi, már most írják az új lemezüket és jövőre szeretnének turnézni is egy ismertebb zenekarral, ám erről majd később.

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.