km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Hollandiában nem volt a járványhoz köthető haláleset a hétvégen

Hollandiában nem volt a járványhoz köthető haláleset a hétvégen

Mintegy száz nap elteltével először a hétvégén nem történt a koronavírus-járványhoz köthető haláleset Hollandiában - írta hétfőn a helyi sajtó.

 

A holland kórházakban Covid-19 betegséggel kezeltek száma kevesebb, mint 300. Intenzív ápolásban 57 ember részesül a járványhoz köthető betegség miatt, ez az a szám negyedére csökkent a járvány csúcspontján kezeltek számához képest - közölte a helyi sajtó.
    

Hétfőre újabb 91 ember szervezetében mutatták ki a korokozó jelentlétét, így az összes azonosított fertőzés száma átlepte a 49 és félezret. A holland rendőrség vasárnap délután vízágyúval oszlatott egy engedély nélküli tüntetésen Hága belvárosában. A megmozdulás résztvevői azt követelték, hogy a holland kormány lazítsa tovább a koronavírus-járvány kezelésére hozott korlátozó intézkedéseket. A helyi sajtó szerint a rendőrség mintegy 400 embert vett őrizetbe garázdaság gyanújával. A hágai önkormányzat, sajtónyilatkozatában, a résztvevők egy csoportját "bajkeverő futball huligánokként" jellemezte, akik más régióból utaztak a nagyvárosba, hogy megzavarják a közrendet.
    

A szomszédos Belgiumban a hétvége folyamán a közegészségügyi szolgálat nem közölt koronavírus-járvánnyal kapcsolatos statisztikákat. A szolgálat bejelentése szerint ezután a hétvégi adatokat mindig a következő hét kezdetén, hétfői vagy keddi napokon fogják közölni. A döntést azzal indokolták az intézet munkatársai, hogy "a járványmutatók pozitívak, a vírus lassan eltűnik, és a statisztikákat közlő munkatársak is szüksége van a hétvégi pihenésre".
    

"A járványügyi helyzet országunkban stabilizálódott, így nincs szükség az adatok mindennapos közlésére. Természetesen visszatérünk ehhez a gyakorlathoz, ha a vírus újra kezdene terjedni - mondta Steven Van Gucht, a belga kormány szakértő szóvivője.
    

A pénteki adatok szerint 74-en fertőződtek meg, és egy áldozata volt a koronavírus-járványnak a 11, 5 millió lakosú országban. Belgiumban több, mint 60 és félezren fertőződtek meg összesen a járvány ottani kezdete óta, és mintegy 9700-an haltak bele a COVID-19 betegségbe.
    

Luxemburgban már több mint három hete nem történt járványhoz köthető haláleset. Hétfőre 15 új fertőzést azonosítottak, amely enyhe növekedést jelez az előző napokhoz képest. A nagyhercegségben 4120-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, és 110-en hunytak el eddig, a koronavírus okozta megbetegedésben. (MTI)

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.