km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Hogyan lesz író egy személyi edzőből és egy ügyvédből?

Hogyan lesz író egy személyi edzőből és egy ügyvédből?

Életeken át címmel hirdet író-olvasó találkozót a Berzsenyi Dániel Könyvtár.

Két írónő, Fülöp Valentina és Bankó-Erdősi Viktória jön el január 30-án 17 órakor Szombathelyre a Berzsenyi Dániel Könyvtár meghívására, hogy meséljen arról, hogyan válik íróvá egy személyi edző és egy ügyvéd.

Bankó-Erdősi Viktória Sopronban született, kommunikáció-művelődésszervező szakon végzett Esztergomban, de az újságírás és a könyvtári munka helyett végül a sport területén kezdett el dolgozni tizenöt évvel ezelőtt, mint aerobikoktató és személyi edző.

Az írás gyermekkora óta része az életének, de csak 2019-től fordult komolyra ez az önkifejezés az életében: megírta első regényét Elég az hozzá címmel, melyet a Tarandus Kiadó jelentetett meg 2020 szeptemberében.

Első regényének megjelenése óta novellákat ír, melyek közül sok a Felhő Cafe portálon jelent meg, valamint ennek a portálnak pályázatán 2021-ben Keddenként című írásával harmadik helyezést ért el. Második regénye A hálátlan címmel a tavalyi évben látott napvilágot.

Fülöp Valentina Debrecenben született, jelenleg Szegeden él családjával, ügyvédként dolgozik. Fiatal kora óta mély, személyes kapcsolat fűzi a szépirodalomhoz, és bár ügyvédként mindig is írt, ír, és írni fog, a jog korlátai és a szakma elfogadott, tiszteletben tartott határai kijelölik számára a lehetőségeket.

Hosszú időn keresztül érlelt döntése, tudással, fájdalommal, tapasztalattal és érzésekkel felvértezett írói önkifejezésének eredményeként 2020 szeptemberében a Publio Kiadó gondozásában megjelent első regénye Szívhasadás címen, majd 2022 februárjában a Tarandus Kiadó megjelentette második regényét Túl sokat álmodtam címmel.

Novelláskötete Hegek címmel szintén 2022-ben jelent meg. Legutóbbi könyve Vörös Samu, a kalózkirály címmel került a polcokra: „A Vörös Samu egy sziporkázó humorral írt történet, melyben jelenetről jelenetre, mintha csak egy ablakon át pillantanánk be egy zajos macskacsalád mindennapjaiba, Samuval együtt értjük meg, hogyan működik a világ, és hogy igazodhat el benne egy kíváncsi, naiv gyermek.”

Regényeit szerzői álnéven írja, hogy ügyvédi praxisát markánsan elválaszthatóvá tegye szerzői munkájától. Írói álneve két férfihez köthető: a Fülöp vezetéknevet imádott anyai nagyapja után vette fel, míg a Valentina férje vezetéknevének római női megfelelője.

 

Fotó: Berzsenyi Dániel Könyvtár

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.