km/óra
  2023.09.26., kedd  •  Jusztina napja
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn

Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn

Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.

A Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre 1999-ben alakult. Az együttest a népdal és nóta szeretete kovácsolta össze. Évente két alkalommal rendeznek élő zenés nótadélutánt. Szívesen lépnek fel különböző rendezvényeken, melyekre meghívást kapnak.

A nótakör a Hontravel Kft. által megrendezett Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőkön önerőből vett részt: három alkalommal, 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben is kiemelt arany minősítéssel tértek haza, a nótakör szólistái pedig ezüst, arany és kiemelt arany minősítést értek el.

Az idén 13. alkalommal megrendezett vetélkedő hajdúszoboszlói országos döntőjén két aranyat és három kiemelt aranyat hoztak el. A nóta szeretete mellett vers kategóriában is indult egy énekes társuk. "Szeretnénk ha a Déli városrész lakói is hallanának az eredményeinkről melyre büszkék vagyunk, így talán több figyelmet kap a nótakör" – mondta el Keszey Antal, a nótakör vezetője.

Keszey Antal, a a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótakör vezetője

 

A Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa, valamint Senior Tánccsoportja is benevezett a vetélkedőre. A kórus és a tánccsoport is kiválóan helyt állt a területi döntőn, és bekerült az országos döntőbe, melyet május 12-14 között rendeztek Hajdúszoboszlón. A vasárnapi eredményhirdetésen a zsűri mindkét művészeti csoportot kiemelt arany oklevéllel minősítette. A csoportokat Fasching Zsuzsanna karvezető és Skrapits Péter tánccsoport vezető készítette fel.

 

Fotó: Facebook/Szombathelyi Horvátok Egyesülete

 

 

Borítókép: Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Halálos baleset történt Sorokpolánynál
Egy gépkocsivezető vesztette életét abban a balesetben, amely a 8704-es számú úton történt a Sorokpolány térségében - adta hírül a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
legfrissebbek
Hatból hat: újabb zöld-fehér futsalsiker, a Kecskemét is meghajolt a Haladás előtt
A szombathelyiek 5-0-s győzelemmel tartották itthon a három bajnoki pontot.
Világsztárok az MSH színpadán
A jubiláló Művelődési és Sportház dicsőséges éveket, évtizedeket élt meg a rockzenében is. Ha valaki a nyolcvanas éveket böngészi, szinte hihetetlen dolgokra lel. Az elzárt határvárosban meghatározó lett a minőségi rockzene, világsztárok adták egymásnak a kilincset. Hihetetlen, kiket hallhatott és láthatott élőben egy mezei rocker.
Temetői séta lesz október elején
Orvosok és gyógyszerészek síremlékeit tekinthetik meg az érdeklődők a Szent Márton utcai temetőben október 5-én délután. A Szombathelyi Szépítő Egyesület rendezvényén a sétát Orbán Róbert vezeti.
SZEDIK: Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért!
Intézményünk fogyatékkal élő lakói és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói egy közös participációs programban vesznek részt, melynek célja a társadalmi elfogadás és befogadás erősítésén alapszik, írja közösségi oldalán a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ.
Ötven vaddisznót lőttek ki a vadászok Szombathelyen
Augusztus 31-ig hat ütemben összesen 50 belterületen élő vaddisznót lőttek ki Szombathelyen, írja a szeptemberi közgyűlésre készült anyag.