km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Házhoz megyünk! - a Herényiek Házába települt ki prevenciós programjával a rendőrség

Házhoz megyünk! - a Herényiek Házába települt ki prevenciós programjával a rendőrség

Vagyon- és áldozatvédelem, családon belüli erőszak, internetbiztonság, drogprevenció témában kaphattak hasznos információkat és jó tanácsokat az érdeklődők a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaitól ma délután a Herényiek Házában a piac ideje alatt. A Házhoz megyünk! program legfőbb célja megelőzni az áldozattá válást. Az információs ponton a gyerekeket is várták: állatok védelmével kapcsolatos játékos feladványokat lehetett megoldani.

A BikeSafe program célja a kerékpárlopások megelőzését és hatékonyabb felderítését szolgáló országos adatbázis létrehozása. A nyilvántartásba minden olyan adat, információ, fotó bekerül, amely a későbbiekben fontos lehet a kétkerekű azonosítása szempontjából. A regisztrációt a rendőrség ingyenesen végezte.

 

Fotó: Herényiek Háza Facebook-oldal

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.