km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Hat év fegyházbüntetésre ítéltek egy baranyai férfit, mert kiskorú unokahúgával erőszakoskodott

Hat év fegyházbüntetésre ítéltek egy baranyai férfit, mert kiskorú unokahúgával erőszakoskodott

Jogerősen hat év fegyházbüntetést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla egy baranyai férfira, aki 2019 tavaszán szexuális indíttatásból erőszakoskodott kiskorú unokahúgával.

 

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség MTI-hez eljuttatott keddi közleménye szerint a baranyai férfi 2019 márciusában egy élelmiszerboltban találkozott testvére tízéves lányával, akivel beszélgetni kezdett.


A beszélgetést követően a kislány a vádlott tehergépkocsijába ült, majd nagybátyja egy elhagyatott füves-bokros területre hajtott, ahol szexuális indíttatásból erőszakoskodni kezdett vele.


A lány eközben a férfi ülésen hagyott mobiltelefonjával észrevétlenül felhívta édesanyját, aki a gépkocsiban zajló beszélgetés hallatán a hívást nem észlelő vádlottnak üzeneteket küldött, felszólítva, hogy cselekményét hagyja abba, és a lányt azonnal vigye haza.


A vádlott mintegy fél óra elteltével vette észre a hívást és az üzeneteket, és ijedtében unokahúgát lakóhelye közelébe vitte, mielőtt elengedte megfenyegette és arra kérte, hogy a történtekről ne beszéljen.


A védelem fellebbezése folytán eljáró táblabíróság határozatával - a vádhatóság indítványával megegyezően - helybenhagyta a Pécsi Törvényszék első fokon meghozott korábbi ítéletét, amely a vádlott szexuális erőszak bűntette miatt marasztalta el. (MTI)


Illusztráció: pixabay.com

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.