km/óra
  2024.06.19., szerda  •  Gyárfás napja
Harmadszor mérhették össze tudásukat a gyerekek a Városi Diák- és Szabadidősport Napon

Harmadszor mérhették össze tudásukat a gyerekek a Városi Diák- és Szabadidősport Napon

Harmadszor rendezték meg a Városi Diák- és Szabadidősport Napot a Fő téren. Futóversenyen mérhették össze gyorsaságukat, ügyességüket az óvodások, általános- és középiskolások, valamint a Szombathelyi Sportiskola jóvoltából különböző sportágakkal is megismerkedhettek testközelből.

 

Csütörtök délelőtt gyerekzsivajtól volt hangos a szombathelyi Fő tér, ahol harmadik alkalommal rendezték meg a városi diák és szabadidősport napot. 


Dr. Nemény András polgármester örömét fejezte ki, mivel 200 óvodás vett részt a programon. Szerinte ez a komoly létszám is mutatja, hogy a sport az, amit nem lehet elég korán elkezdeni. 


Az ünnepélyes megnyitót követően futóversenyt rendeztek az óvodások, általános- és középiskolások részére. A legkisebbek erőpróbáját a sportiskolás görkorcsolyások felvezetése tette még színesebbé. A program egyik fő attrakciójának az Európai Diáksport Nap 2023 méteres távjának teljesítése volt. A futóversenyen résztvevők közül nemenként az egyes kategóriák első három helyezettje érem díjazásban, míg az első hat helyezett oklevélben részesült. Ugyanakkor a gyerekek különböző sportágakkal is testközelből ismerkedhettek meg.


Kovács Cecília, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, úgy gondolja, hogy az egészség szempontjából mindenek előtt a legfontosabb dolog, hogy a gyerekek mozogjanak, a szabadban legyenek és ne csak a szobában ülve játszanak. 


A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola valamennyi szakosztálya tiszteletét tette a rendezvényen, ennek köszönhetően a gyerekek kipróbálhatták magukat sakkozóként, röplabdázóként vagy épp kosárlabdázóként is. Bemutatkozott a nagyközönség előtt a nyáron alakulat az Arenda Teqball Sport Club, amelynek igazolt játékosai rögtönzött bemutatót is tartottak. A sportnap zárásaként a Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület által szervezett városismereti futáson vehettek részt az érdeklődők.

 

 


Forrás: SZTV
Fotó: Dr. Nemény András Facebook-oldala
 

címkék
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
Isten hozta az újszülötteket!
Legfrissebb anyakönyvi híreink.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
legfrissebbek
A zebrára lökte az Audit a pick-up, de szerencsére nem a gyalogosra
Szombathelyen a Gagarin úti körforgalomnál történt a baleset szerdán, az okozó Toyota sofőrje előző este Eb-meccset nézve sörözött, és nem gondolta, hogy reggel ezt még kimutathatja a szonda.
Választott a vármegye is, változatlan erőviszonyok
A június 9-én megtartott választások után a Vas vármegyei közgyűlésben a Fidesz-KDNP megőrizte kétharmados többségét, amiben közrejátszhatott, hogy a Tisza Párt az utolsó pillanatban mégsem indított jelölteket. A 13 vármegyei városban sem változtak jelentősen az erőviszonyok, mindössze két települést irányíthat új polgármester. A testületekben viszont egyre több a független, vagy civil szervezet delegálta képviselő, és kevesebb a fideszes politikus. Választások utáni megyei visszatekintő körképünk.
Szerdától megkezdte a vízosztást a GYSEV Zrt. is
Olimpiai sétát tartanak a szombathelyi olimpikonok emléktábláinál
A közelgő párizsi olimpiára hangolódva 2024. június 23-án, vasárnap délután, Olimpia Napján sétára hív minden sportbarátot a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület.
Hamarosan indul a Lamantin improvizációs tábor
1985 és 1989 között évente rendeztek improvizációs táborokat Szombathelyen Nesztor Iván vezetésével. A Lamantin Jazz Fesztivál ideje alatt – Márkus Tibor ötlete alapján és művészeti vezetésével – a régi hagyományt újjáélesztve immár 20. alkalommal szervezik meg az egyhetes, országos Lamantin Improvizációs tábort.