km/óra
  2024.04.19., péntek  •  Emma napja
Hangoljuk újra a piacot: felavatták a vásárcsarnok közösségi zongoráját

Hangoljuk újra a piacot: felavatták a vásárcsarnok közösségi zongoráját

Szombat délelőtt közösségi zongora érkezett a Vásárcsarnok vásárlóterébe a Zenélő Piac kezdeményezéshez csatlakozva. A hangszert először Kendik Péter zongoraművész szólaltatta meg. 

Oláh Gáborné nemesbődi lakos zongorafelajánlásával, Németh Szabolcs nemesbődi árus szállításban felajánlott segítségével és Prieger Szabolcs segítő közreműködésével a budapesti Fény utcai piacon felállított közösségi zongora mintáját követve egy új meglepetéssel rukkolt elő a szombathelyi vásárcsarnok szombaton 9 órakor. A vásárlótérben elhelyezett hangszer külön színfoltként vonzotta a piac szombat reggeli népes közönségét.

Polákovics Marietta, a vásárcsarnok igazgatója elmondta, hogy a Zenélő Piac egy olyan kezdeményezés, amely kulturális értékekkel kívánja megtölteni a vásárlás élménye mellett mindennapi életünk egyik fontos színterét: a piacot. Ennek egyik nagyszerű példáját a budapesti Fény Utcai Piac vezetője, Mihalik Zoltán egy közösségi zongora felállításával be is mutatta. Az ő mintáját követték, és végtelenül örültek a januári zongorafelajánlásnak, az árusok segítő közreműködésének. - Kendik Péter zongoraművész többször is járt az elmúlt napokban a piacon, hogy ízlelgesse a piaci teret és az új zongoránkat. Megtisztelő számunkra, hogy elfogadta a felkérésünket.

Ha közösségi tér és közösségi zongora, akkor hangoljuk vele újra a piacot, csaljunk mosolyt a vásárlók arcára – biztatott Polákovics Marietta minden piacra látogatót arra, hogy bátran üljenek le az új zongorához, s játsszák el rajta kedvenc dallamaikat.

A zongorát Kendik Péter, Kiss Sándor Művészeti Díjjal 2017-ben elismert zongorista szólaltatta meg, mielőtt átadták azt a piac vásárló közönségének.

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)
A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.
Minden eddiginél több alkotást neveztek a Savaria Filmszemlére
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 24. és 26. között a Savaria Filmszemlét, amelyre minden eddiginél több, csaknem kétszáz művet neveztek a Kárpát-medencében és távolabbi országok magyar közösségeiben élő filmes alkotók - közölte az MTI-vel a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke.
Fidesz kampánynyitó: Brüsszel az új Moszkva
A Fidesz Választási Manifesztummal rúgta be a választási kampányát. A Millenárison tartott pénteki kampánynyitón csak hárman szólaltak fel: Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás EP-listavezető és Orbán Viktor miniszterelnök.
Huszonöt éves a közgazdász képzés Szombathelyen
Huszonöt éve indult el az akkori Berzsenyi Dániel Főiskolán a közgazdász képzés, ma pedig már az ELTE Savaria Egyetemi Központ Társadalomtudományi Karához tartozó Közgazdaságtudományi Intézetben négy alap- és egy mesterszakon 230 diák tanul, amit egy igazi sikertörténetnek tartanak az intézményben. A jubileumra emlékeztek ma, volt és jelenlegi hallgatókkal, oktatókkal, vezetőkkel.
Programajánló – Szombathely: táncbajnokság, művészet és kiállítás, virágköltemények
Az április 20-21-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.