km/óra
  2024.02.21., szerda  •  Eleonóra napja
Nyugati derbi: Gólok, kiállítások, vendégsiker

Nyugati derbi: Gólok, kiállítások, vendégsiker

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában az ősi rivális ZTE érkezett a Rohonci útra. Csaknem 7 ezer néző előtt a vendék ZTE nyert 2-1-re, és jutott a legjobb 16 csapat közé.

Fél órával a találkozó előtt szépen telt a stadion: rég nem látott létszámban gyűltek a gárdák szimpatizánsai. Mindkét szurkolótábor látványos koreográfiával készült a találkozóra.

A 3. percben Rácz jobboldali szögletére Jagodics érkezett nagyszerű ütemben, a bekk 5 méterről fejelt a labda a baloldali kapufáról vágódott az alapvonalon túlra. Kimondottan jó tempóban kezdtek a csapatok, a drukkerek pedig pazar hangulatot varázsoltak a Rohonci útra.  

A 13. percben zalai helyzet maradt ki, egy jobboldali beadás után Croizet lőtt, Pálfi kiütötte a labdát, a kipattanót Mance 6 méterről mellé vágta.

A 16. percben megszerezte a vezetést a zalai együttes: Croizet játszotta meg a védők közül kilépő Meshackot, a szélső rávezette Pálfira a labdát, majd egy csel után 8 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

A 21. percben már 0-2… Egy Haladás-helyzet után kontrázott a ZTE: Mance passzolt, a leshatáron kilépő Croizet átvette a labdát, majd 17 méterről a kivetődő Pálfi mellett a jobb alsó sarokba lőtte a labdát (0-2).

A 25. percben jött a szépítés! Csernik küzdött meg egy labdáért az alapvonalnál, visszapasszolt, Horváth két csel után 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-2)!

A 30. percben kis híján összehozott egy gólt a Hali védelme. Egy lecsorgó labdába Jagodics ért bele, megtréfálva ezzel Pálfit, de végül a belső védő szögletre tisztázott. A 34. percben Horváth beadására Csonka érkezett, 7 méterről fejelt, Dombó védett. A kontránál is Csonka volt a főszereplő: az utolsó pillanatban mentett szögletre Mance elől.

A 35. percben előkerült az első sárga lap is: Bosnjak csúszott rá Meshackra – adható volt… A 38. percben Meshack tüzelt 22 méterről, középről, Pálfi szögletre tolta a labdát. A korner után Bedi csúsztatott, a labda alig szállt fölé. A vendégeknél Huszti kapott lapot, miután csúnyán felvágta Bosnjakot. Nem sokkal később Horváth Rajmund is figyelmeztetésben részesült: parázs kis csata zajlott a pályán.

A 41. percben Pintért rántották le a 16-oson belül – a VAR jelzett is Bogár játékvezetőnek. A spori kijött megnézni az esetet, de nem adott büntetőt. A Hali-tábor nehezményezte a döntést…

Maradt az 1-2, a zalaiak kontrái veszélyesek voltak, de a Haladás előtt is adódott több lehetőség.  

A szünetben a tévés felvételek alapján egész egyértelművé vált, hogy Csóka lerántotta Pintért. Érthetetlen, hogy miért nem adott büntetőt Bogár játékvezető.

Újabb sárga lappal indult a második félidő, ezúttal Szendrei rúgta fel Nyírit. A szabadrúgás után Rácz ívelt középre, Bosnjak fölé fejelte a labdát. Az 50. percben Bosnjak szerzett labdát, Csernikhoz passzolt, a középpályán egy átvétel után 24 méterről lőtt, a labda alig kerülte el a jobb kapufát. Az 51. percben Rácz szöglete után Csonka felet, Dombó bravúrral tolta kornerre a bal felsőbe tartó labdát.


Maradt a jó iram, elsősorban a Hali kezdeményezett, nagyon megnyomta az első tíz percet Jovics mester alakulata. Az 57. percben Sankovic is lapot kapott, miután beleszállt Ráczba. Az 59. percben Doktorics tört be a 16-oson belülre, remekül centerezett, Pintér lőtt 12 méterről, Evangelouról azonban szögletre vágódott a labda. Hatalmas helyzet volt!

Mindkét oldalon jöttek a cserék, esett az iram, kevesebb lehetőség adódott egy óra elteltével. A játékrész feléhez érve jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek.

A 75. percben Simut végzett el szabadrúgást 26 méterről, középről. A labda középre tartott, így Dombó védett. A zalaiak beszorultak, nem tudták megtartani a labdát a vendégek. A 81. percben aztán egy szabadrúgás után Croizet ívelt középre, Evangelou5 méterről fölé fejelt. A következő akciónál Mance került helyzetbe, 13 méterről, jobbról lőtt, Pálfi szögletre tolta a labdát.

A 83. percben Bogár második sárga lappal kiállította Horváth Rajmundot – felettébb szigorú volt az ítélet. A 84. percben Mashack egyből pirosat kapott, miután hátulról felrúgta Csonkát. A 93. percben Doktorics lövését védte bravúrral Dombó.

Maradtak izgalmak a hajrára, de az eredmény nem változott. Parázs csatában nyert a ZTE.

 

Szombathelyi Haladás – ZTE  1-2  (1 -2)
Rohonci út, 6786 néző, vezette: Bogár Gergő (Szert Balázs, Georgiu Theodorus)
Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri (Ene 63.), Csonka, Jagodics, Bosnjak (Beronja 72.) – Horváth, Zvekanov, Rácz (Katona 87.), Doktorics – Csernik (Mohos 87.), Pintér (Simut 63.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics.
ZTE: Dombó – Huszti (Todorovszki 73.), Csóka, Evangelou, Bedi  – Meshack, Croizet, Szendrei, Sankovic (Sajbán 61.) - Mance (Németh 89.), Szalay (Soltész 61.). Vezetőedző: Boér Gábor.
Góllövők: Horváth R. (25.), illetve Meshack (16.), Croizet (21.)
Kiállítva: Horváth R. (83.), illetve Meshack (84.)
(Fotó: Nagy Jácint)

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
„Ami szép, ami jó, és amit el kell viselni” – interjú Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógussal
Múlt hónapban töltötte be 90. életévét Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus. A legendás Savaria Táncegyüttes alapítójával, aki sosem bánta meg, hogy a színpad helyett a tanítást választotta, otthonában beszélgettünk.
Lemondott Novák Katalin, utoljára szólt államfőként
Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.
Elhunyt a Virológiai Nemzeti Laboratórium fiatal vezetője
Tragikus hirtelenséggel, 46 éves korában meghalt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményük szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel.
Három kocsi karambolozott a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között (Videóval)
Félpályán haladhat a forgalom a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között. Két embert szállítottak kórházba, számol be a hírről a 112press.hu Facebook-oldala.
A kánai menyegző a SZEDIK-ben
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ (SZEDIK) és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Értünk? Értünk! - Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért! elnevezésű programja újabb állomásához ért: ezúttal a kánai menyegző történetébe csöppentek a negyedikes diákok és az intézmény fogyatékkal élő lakói.
Az eddigi legnagyobb főnyeremény halmozódott fel a magyarországi ötöslottón
A ötöslottón ezen a héten 6,45 milliárd forint a megnyerhető főnyeremény összege, amely a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményösszege - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-t.
Megtisztítják a patakmedreket
A december 23-i áradás nagyon sok hordalékot hagyott a Perint és az Arany-patak városi szakaszain, így a Derkovits-városrészen is.Sokan fordultak hozzám az elmúlt hetekben azzal a kéréssel, hogy a hordalék, a szemét legyen eltakarítva, írja Facebook-oldalán dr. Czeglédy Csaba (független), a körzet képviselője.