km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Haladás Viktória: remek győzelem a DVTK elleni szezonzárón

Haladás Viktória: remek győzelem a DVTK elleni szezonzárón

A szombathelyiek Kovács Virág, Pintér Tekla, valamint Hécz Zsuzsanna találataival 3-2-re diadalmaskodtak a miskolciak ellen és így a 6. helyen zárták a bajnokságot.

 

SIMPLE NŐI LIGA 22. FORDULÓ

HALADÁS VIKTÓRIA - DVTK 3-2 (0-0)

Haladás Viktória: Kollár – Csáki, Németh A., Pintér – Vladulescu, Urbán, Csizmadia (Hécz, 84.), Kovács V. - Szil (Kiss-Lantos, 46.), Kis (Németh M., 69.), Feketevízi (Nagy D., 56.).

Edző: Markó Edina

DVTK: Ádám – Boros, Geréd, Mikó (Szolomájer, 87.), Mezőssy (Oláh, 46.) – Komlós, Sain, Nagy, Madarász – Smajic (Nagy P., 84.), Myhal.

Edző: Bém Gábor

Gólszerzők: Kovács V., 63., Pintér T., 65., Hécz Zs. 92., ill. Myhal 58., Madarász 73.

 

Utolsó idénybeli találkozója előtt állt a Haladás Viktória együttese. A szombathelyiek a legutóbbi fordulóban Soroksáron arattak győzelmet, a cél pedig a hazai, Diósgyőr elleni összecsapáson sem lehetett más: a három pont megszerzése.

 

A vendégek kezdtek jobban, mindkét szélen több veszélyes támadást is vezettek – ám az utolsó passzokat elrontották - írja a szombathelyiek beszámolója. A szombathelyiek nem igazán tudtak kibontakozni, akcióik elhaltak a diósgyőriek tizenhatosánál. A 31. percben szép hazai akció végén Szil tette vissza a labdát Kis Anitának, aki középről, 17 méterről alig lőtt a léc fölé. Hét perc múlva Myhal került helyzetbe a bal oldalon, majd egy csel után lőtt, de Kollár bravúrral hárított.

 

Térfélcsere után a frissen pályára lépő Kiss-Lantos került helyzetbe, de közeli lövésébe belevetődtek. A másik oldalon Nagy Lilla előtt adódott lehetőség, á, 11 méterről leadott lövését védte Kollár. Az 58. percben egy előrevágott labdára Kollár, Csáki és a vendégek részéről Myhal startolt rá. A diósgyőriek támadója megelőzte az egymásra váró hazai játékosokat és 15 méterről a kapu közepébe lőtt (0-1). A 63. percben Németh Adél bal oldali szögletét a hosszún érkező Kovács Virág a kapu jobb sarkába fejelte (1-1). Négy perc múlva Pintér jobbról belőtt szögletét Kis alig fejelte a léc fölé. Egy kis időre paprikássá vált a hangulat – aztán lecsillapodtak a kedélyek. A 73. percben egy bal oldali szöglet után egy közeli lövést Kollár lábbal még védett, a kipattanóra Madarász eszmélt a leggyorsabban és egy lépésről a jobb sarokba vágta a labdát (1-2). A 75. percben Pintér jobbról, a kaputól 30 méterről végzett el szabadrúgást. Beadás helyett ballal kapura lőtte a labdát, ami a jobb felső kapufáról vágódott a hálóba (2-2). A hajrát nagyon megnyomta a hazai csapat, ennek pedig meg is lett a gyümölcse: a 90+2. percben egy kontra után Hécz a kaputól 35 méterről, balról lőtt, a kint álló, majd visszafelé futó Ádám csak a hálóba tudta segíteni a labdát (3-2).

 

Küzdelmes mérkőzésen megérdemelten nyert a hősiesen harcoló, nagyot küzdő Haladás Viktória, amely ezzel a győzelemmel a 6. helyen zárta a Simple Női Liga 2023/2024-es kiírását.

 

 

Fotó: Pataki Gergő

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.