km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Haladás-Viktória: Győzelemmel felérő döntetlen a bajnoki címvédő otthonában

Haladás-Viktória: Győzelemmel felérő döntetlen a bajnoki címvédő otthonában

A szombathelyiek végig taktikus, fegyelmezett futballal rukkoltak elő, aminek bravúros egy pont lett az eredménye a Ferencváros vendégeként.

 

SIMPLE NŐI LIGA 5. FORDULÓ

Ferencvárosi TC–Haladás-Viktória FC 0-0

 

FTC: Bednar – Mosdóczi, Brandon, Ivanusa (Devonna, 69.), Pusztai – Nagy Virág, Róth, Hasanbegovic, Fenyvesi – Nagy Viktória (Czellér, 69.), Siklér (Németh D., 46.).

Edző: Dörnyei Balázs.

Haladás-Viktória: Bíró – – Balogh, Horti, Jánosi, Hajba – Németh M., Herczeg, Fördős, Böcskei (Kopcsándi, 67.) – Harsányi, Németh A.

Edző: Szabados György.

 

A válogatott Európa-bajnoki selejtezői után az 5. fordulóval folytatódtak a Simple Női Liga küzdelmei. A Haladás-Viktóriára nem várt könnyű feladat, a szombathelyiek ugyanis a Ferencváros otthonába utaztak szerda délután. A Fradi a tabella harmadik helyét foglalta el a mérkőzést megelőzően tizenegy ponttal, míg a vasiak az ötödik helyen álltak öt egységgel. A vendégek dolgát nem könnyítette meg, hogy a klub beszámolója szerint Szabados György Kovács Virágra, Gődér Brigittára, valamint Szil Tündére sem számíthatott ezen a találkozón. A Ferencváros együttesében kezdőként kapott lehetőséget az éppen Szombathelyről érkező válogatott játékos, Siklér Kinga.

 

A Haladás-Viktória ennek ellenére abszolút nem feltett kézzel ment neki a mérkőzésnek és bátor játékkal próbálta meglepni Dörnyei Balázs együttesét. A hazaiak ugyan némi mezőnyfölényt ki tudtak alakítani, igazán komoly lehetőségük nem adódott. Nem úgy, mint a szombathelyieknek: bő fél óra elteltével Németh Adél lépett ki és vihette egyedül a kapura a labdát, amikor a hazaiak játékosa utolsó emberként lerántotta, így megfogyatkozott a második félidőre a Ferencváros.

 

A második felvonásban sem igazán változott a játék képe, a vendégek nagyon szervezetten, fegyelmezetten futballoztak, az FTC nem tudott mit kezdeni a felállt védelemmel szemben. Apróbb helyzetek ugyan adódtak mindkét oldalon, a kaput azonban egyik csapatnak sem sikerült bevenni, így a mérkőzés 0-0-s végeredménnyel zárult. A szombathelyiek remekül helytálltak a bombaerős, BL-induló Fradi ellen és teljesen megérdemelten hoztak el egy pontot a Kocsis Sándor Sportközpontból.

 

A bajnokság a vasiak számára vasárnap, október 4-én folytatódik a DVTK elleni hazai találkozóval.

 

 

Fotó: Haladás-Viktória

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak