km/óra
  2024.02.21., szerda  •  Eleonóra napja
Haladás: Bajban van az FC Ajka, a vasárnapi ellenfél

Haladás: Bajban van az FC Ajka, a vasárnapi ellenfél

A 2022/2023-as bajnokság meglepetéscsapata volt az FC Ajka. A Veszprém vármegyeiek egészen kiváló szezont tudhattak maguk mögött: a dobogó harmadik fokára kapaszkodtak fel. Vasárnap 5 órától a Szombathelyi Haladás érkezik Ajkára.

Ebben a kiírásban az ajkai csapat árnyéka önmagának: az utolsó előtti helyen állnak, hét pontra a bennmaradást jelentő 14. helytől.

Minimális volt a játékosmozgás a zöld-fehéreknél: a szombathelyi nevelésű Doncsecz Levente Szegedre került kölcsönbe, a Haladásban is szereplő Dragóner Filip pedig Soroksárra tette át a székhelyét. Leigazolták Antal Gábort Szolnokról, Borsos Filipet Győrből és Horváth Pétert Békéscsabáról.

Jeney Gyulával a kispadon kezdték a szezont, méghozzá egy Soroksár elleni 1–1-gyel (Tóth Gergely), majd Budafokon kikaptak (0–2), a Szeged ellen pedig ikszeltek (0–0). Mosonmagyaróváron 2–0-ra győztek (Rabatin Richárd, Gaál Bálint), ám az ezt követő 9 találkozó mindegyikén kikaptak! A szeptember 27-i, gyirmóti vereség (1–2) után menesztették a vezetőedzőt, majd Csákváron már Schindler Szabolcs ült a padon, de ott is kikaptak (0–1). Az azóta lejátszott négy találkozójukból csak egyet, a hazai, Tiszakécske ellenit nyerték meg (1–0, Babos Bence).

Összesen 7 gólnál és 8 pontnál járnak még csak, így a 17. helyről várják a Haladás elleni mérkőzést.

(Fotó: Nagy Jácint/archív)

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
„Ami szép, ami jó, és amit el kell viselni” – interjú Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógussal
Múlt hónapban töltötte be 90. életévét Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus. A legendás Savaria Táncegyüttes alapítójával, aki sosem bánta meg, hogy a színpad helyett a tanítást választotta, otthonában beszélgettünk.
Lemondott Novák Katalin, utoljára szólt államfőként
Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.
Elhunyt a Virológiai Nemzeti Laboratórium fiatal vezetője
Tragikus hirtelenséggel, 46 éves korában meghalt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
Három kocsi karambolozott a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között (Videóval)
Félpályán haladhat a forgalom a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között. Két embert szállítottak kórházba, számol be a hírről a 112press.hu Facebook-oldala.
A kánai menyegző a SZEDIK-ben
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ (SZEDIK) és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Értünk? Értünk! - Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért! elnevezésű programja újabb állomásához ért: ezúttal a kánai menyegző történetébe csöppentek a negyedikes diákok és az intézmény fogyatékkal élő lakói.
Az eddigi legnagyobb főnyeremény halmozódott fel a magyarországi ötöslottón
A ötöslottón ezen a héten 6,45 milliárd forint a megnyerhető főnyeremény összege, amely a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményösszege - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-t.
Megtisztítják a patakmedreket
A december 23-i áradás nagyon sok hordalékot hagyott a Perint és az Arany-patak városi szakaszain, így a Derkovits-városrészen is.Sokan fordultak hozzám az elmúlt hetekben azzal a kéréssel, hogy a hordalék, a szemét legyen eltakarítva, írja Facebook-oldalán dr. Czeglédy Csaba (független), a körzet képviselője.
Cserélik a kandelábereket a lakótelepen
Folyamatosan cseréli az E.on alvállalkozója a közvilágítás kandelábereit a Joskar-Ola lakótelepen. Sőt, nemcsak cserélik, hanem a korábban balesetveszély miatt kivágott oszlopokat is most pótolják, írja közösségi oldalán Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely!), a körzet képviselője.